Camilla

Mitt liv och lite till

The City.

Kategori: Gamla inlägg

Ännu en lördag. Men ändå inte som den brukar. Eftersom Madde har SATC-boxen och jag läser boken kan man inte låta bli att dra den parallellen. För det är faktiskt så att när man blir meddragen vill man tro att livet är så. Så fyra tjejer började lördagskvällen i en lägenhet vid Viktoriagatan. Det var hemma hos Paula (Charlotte) och gästerna var Madeleine (Miranda), Nandini (Carrie) och jag (Samantha). Att jag blev Samantha gillar jag inte riktigt men i det gänget får jag väl kanske stå mitt kast. Vi diskuterade vilt alla viktiga änmen så som Britney Spears och tjejkompisarnas skidresa. Efter att ha blivit, med våra mått mätta, lagom berusade vandrade vi in mot Halmstads pulserande (!) nattliv. På musses hade vi tänkt att beställa Strawberry Daquiri, eftersom någon sagt att den var god. Men den fanns inte så vi bad bartendern att blanda goda drinkar till oss, men tydligen så har vi inte samma definition av gott som han hade. Efter att ha sjungit några Karmakameleon igen och träffat en del bekanta gick vi till Heat. Där vir inte mycket folk och på scen var det två killar som visade underkläder för ungefär tre personer. De såg lite obekväma ut måste jag säga. Därför fick det bli B o B som vanligt men klockan hade blivit så mycket av allt rännande att jag var tvungen att ta bussen hem efter 20 minuter. I söndags var jag på bio med Fredrik. Vi såg "Se upp för dårarna". Den rekomenderas. Igår spalade jag faktiskt innebandy. Jag kan ju inte påstå att jag var någon lysande stjärna just på det men jag gjorde dte i alla fall och det var faktsikt kul. Nu ska jag ha biologi, så förbannat tråkigt! 10.10 ska jag ha körlektion igen. Jag tar tag i mitt liv! Imorgon blir jag 19.
Grace Kelly - Mika

Ensam hemma.

Kategori: Gamla inlägg

Nu var det väldans längesedan jag skrev här. Det har ju varit lov ett tag nu och jag har varit ensam hemma enda sedan i lördags. Kul tyckte jag till en början, och visst har det varit en bra vecka, men redan första dagen började jag bli rastlös. I alla fall så belv det förfest a la Camilla på lördagskvällen. Riktigt a la Camilla kanske det inte var eftersom de flesta jag brukar festa med var bortresta men Kul var det i alla fall. Det var inte många som kände varandra och det är ju lite spännande. Jag hade en kanonkväll i alla fall. En sak man kommer på efter ett tag när man är ensam hemma är att man inte vill sova ensam. Så när Fredrik skulle hem på söndagskvällen fick jag ringa in min Lovalisa. Lite vin och en massa prat gjorde saken biff. Men eftersom Lovalisa är veggi är det kanske bättre att säga att saken blev cuorn. På måndagen blev det tacos och karaoke-kväll. Kattegatt vs. Sannarp. Självklart vann ju Kattegatt hela tiden till Maddes förtret. När Sannarp äntligen hade gått blev det twister och Backpacker med mina söta klassisar. Nu hinnar jag inte skriva mer just nu. Ska till Getinge men jag fortsätter senare.

Ensamhetens hav
Så nu är jag hemma igen. På tisdagen var jag hos farmor och farfar och lunchade. Där fick jag en bok om min farmors mormor som min farmors mamma har skrivit. Till minne av Siri heter den. Spännande med en massa kärleksbrev och intriger. På kvällen fick jag besök av Fredrik. Eftersom han jobbar och går upp klockan 6 var jag ensam hela dagen på onsdagen. Vi hade planerat in en road trip. Madde, Paula, Ninni och jag men självklart planerar vi in den dagen då det blir snöstorm. Helsingborg/Helsingör finns ju kvar men det hade varit roligt att göra något annorlunda. Men nej, jag satt hemma hela dagen och gjorde inte ett skit. När kvällen stundade kom Madde och Paula i alla fall på besök och gjorde smoothies, spelade Buzz och sjöng karaoke. Sen var det dags för natten då jag skulle sova själv. Men jag är grym och stark så det är inga problem. Började med musik och en bok och allt gick bra. När musiken var slut och mina ögon trötta var det dags att sova. Det var tur att jag var så trött för annars hade jag nog blivit galen av att tänka på att det stod en våldtäcktsman/tjuv utanför mitt fönster och tittade på mig. Som tur var somnade jag ganska fort. På morgonen väcktes jag av Agneta (min chef) som undrade om jag ville jobba eftersom en ordinarie hade blivit sjuk. Självklart ville jag det eftersom jag visste att denna dag annars skulle bli som den förra. Så från halv tre till tio jobbade jag och sen mötte jag upp Matilda och Lisa på Musses. Parentes, en kille raggade på mig på bussen till jobbet. Det var lite kul. Slutparentes. Efter lite prat på Musses bar det av till Karaoke night på Mårtensson. Inget jättedrag till en början men det ordnade upp sig mot slutet. Som tur var följde Matilda och Lisa med hem till mig och höll mig sällskap under natten. Nu är vi framme vid igår. Då gjorde jag inte många knop på dagen. Jag lagade mat. En köttfärssås som blev god men förbannat stark. Självaste Karlsson och Fenjii hade knappt kunnat lukta på den. På kvällen åkte jag ju till Getinge, hem till Fredrik då. Först åt Fredrik, Alexandra (syrran) och jag pizza och sen kom det över lite kompisar för att se Så ska det låta. Det var väl inte så många som kollade just på det men trevligt var det i alla fall. Nu har jag precis kommit hem och det är dags att städa. Men det är ju så förbannat tråkigt. Men men, det är smällar man får ta. Ikväll hoppas jag på parteey!

Innsbruck i bilder.

Kategori: Gamla inlägg

Kom på att jag inte lagnt in bilder från Innsbruk så här kommer dem!





Till mig.

Kategori: Gamla inlägg

Ibland blir man förvånad över hur bra vänner man har. Självklart vet jag att mina vänner är bäst men ibland överträffar de sig själva. Under retoriklektionen i fredags blev vi ombedda att skriva hyllningstal. Man skulle vara två och två så jag och Alexandra skrev ihop. Pia (fröken) gav oss personer vi skulle skriva om och jag och Alexandra fick skriva till vår lillebror som skulle fylla 18. Den följer nedan.

Nu har du blivit väldigt stor
Myndig du blivit, min lilla bror

Från Konsum en tre komma femma
Du nu i dig kan klämma

Men cigaretter och snus
Får du inte ha i vårt hus

Körkortet stundar och du är nervös som en chinchilla
Men sen kan du köra tills du mår illa

Nu kan du följa med syrran och festa
Då du en massa roligt ska få testa

Du är flickornas charmör
Varesig du tränar eller dricker helrör

Du är min bror och du är inte stygg
Med dig vid min sida kan jag känna mig trygg

Grattis!


Dikten är på rim och en liten aning mer oseriös än alla andras men den lockade några skratt i alla fall. Nu ska jag komma till delen där mina kompisar slog mig med häpnad. Helenas och Annas hyllningstal var till mig.

Ja du Camilla. Nu har du kommit dit som alla någon gång kommer och som du har väntat länge på. Det är nämligen nu du tar ett stort steg ut från skolan och ut i världen. Du tar studenten.

Det är som att du fått vingar och kan flyga vart du vill. Det är också nu som du måste fatta egna beslut. Det var inte längesen du satt i Aulan för första gången och hörde "Camilla Svensson NV1B" och insåg att det var du.

Det var du som hade valt natur och det var du som mot din vilja blev placerad i da Vinci. Men med facit i hand efter tre år ser vi att du stormtrivdes.

Så det är med en tår i ögat och ett leende på läpparna som vi önskar dig lycka till i framtiden. För vi vet att du kommer gå långt eftersom din vilja och ditt engagemang spelat en viktig roll i klassen. Det är en personlighet som vi tror att du kommer bära med dig ut i arbetslivet.
Grattis och lycka till!

Det var inte lätt att hålla borta tårarna ska jag säga. Väldigt fint tjejer (eller som Ebba von Sydow skulle sagt "giiirrls"). Helgen har jag mest spenderat med min Fredrik men jag hann med en sväng på stan med Lovalisan och en svängom på dansgolvet med Fenja också. Snart är det lov och då blir det full rulle. Sen är det inte jättelångt till min fördelsedag heller. Måste också gratta Alexandra som får se sin Luddekudde igen efter förbannat lång tid. Hoppas ni får förbannat kul i Tahiland. Och glöm inte en souvenir till mig.

Trying to recall - Marie Lindberg

Drack radel

Kategori: Gamla inlägg

Detta har varit en underbar helg! I fredagskväll var vi pa en bar som heter Stadt café där vi drack lite och hade kul. Tyvärr var vi tvungna att aka hem tidigt eftersom vi skulle upp och aka skidor morgonen efter. jag ville egentligen inte aka till skidbacken eftersom jag är lote rädd frö att aka skidor och innan har jag inte tyckt att det är sa kul. Men i Alperna! Fy satan vad roligt det var och jag upptäckte till min förvaning att jag inte var helt totalt värdelös pa det. Pa kvällen var det dags för bal. Jag sminkade min Österrikare som vanligtvis inte bär smink och hon blev jättefin. Balen var inte sa rolig sa jag och Nea gick till baren som vi var pa pa fredagen. De hade aldersgräns 21 där men vi latsades inte första och sa att vi var fran Sverige sa fick vi komma in. Det var riktigt kul att fa dansa lite. Efter det gick vi till en annan bar allihopa och sen akte vi hem. Söndagen var den bästa degan pa hela resan hittills. Jag fick sova sa länge jag ville men jag gick upp vid halv 11 och sa at vi frukost tillsammans med familjen. Efter det satt jag och Anna hela eftermiddagen pa altanen och solade och läste. Sa jävla skönt! Pa kvällen akte Nea, PO och jag tillsammans med vara värdfamiljer till ett ställe där man kan aka rodel. Vi var tvungna att ga upp i bergen 30 minuter för att komma fram till en resturäng där vi at wienerschnitzel pch drack radel. radel är halva glaset öl och halva glaset saft, förvanande gott. Efter det var det dags för rodel fahren. PO fällde mig pa väg upp i backen den jäveln. Rodel var skitkul men jävligt läskigt. jag och Anna körde in i en buske och välte men vi vann ända. När vi kom hem sa somnade jag direkt och det var väldigt skönt. Nu är det bara en och en halv dag kvar här och pa ett sätt känns det sorgligt men jag är ända redo att aka hem. Idag ska vi till en plats där man kan se ut över hela Innsbruck och sen pa kvällen blir det nog utgang igen. Imorgon blir det shopping!!! PO säger hej!

In Sweden we call it omkörning.
In Sweden we call it hissen gar inte ända upp
In Sweden we call it sladd
In Sweden we call it sliten
Today I am sliten.

Eisstockschiessen, va?

Kategori: Gamla inlägg

Jaha, det blir nog inte mycket till suparresa det här, enda möjligheten är pa lördag da det är dags för bal. Men jag har det bra i alla fall. Alla är trevliga och vi har kul. Igar var vi och spelade Eisstockschiessen, det är typ en blandning mellan curling och bowling. Ganska kul men det var satans kallt om fötterna. Efter det gick vi till en liten resturant och drack Heisse chokolade mit rom. Jag kan faktiskt inte pasta att det var gott men det värmde skönt. Idag ska vi till Svarovski och kolla pa smycken. Vill-Ha-begäret är stort. Här är otroligt vackert med alla berg, även om det inte är sa mycket snö.
Anton, Anton, Anton.... Anton aus Tirol!!
P.S. Lederhosen är hett;)