Camilla

Mitt liv och lite till

Mormors Acetylcysteintabletter.

Kategori: Gamla inlägg

Aaah! Det känns som att jag snart kommer hosta upp mina egna lungor. Det är jävligt äckligt. Och jobbigt. Men som tur är har jag en mormor som har piller och tabletter mot allt. Nu har jag fått ett rör Acetylcystein som tydligen ska hjälpa mot hosta och sånt. Vi får väl se. Måste medge att jag är aningen skeptisk. Sen har jag den där jobbiga uppgiften, som jag lovade mamma att ta tag i dag, hängandes i luften. Städningen av rummet. Jag vet att det behövs, jag är inte blind och känsellös. Men jag kan hitta på så många mycket bättre saker att göra idag. Jag börjar få ångest för min mörkerkörning ikväll och inte minst fötr min uppkörning som snart äger rum. Jag vill verkligen inte kugga. Fast egentligen så måste man ju tänka  så att detta är att prov som jag får göra hur många gånger som helst och ändå göra om det om jag misslyckas. Det är nog det där med att misslyckas som är det jobbigaste. Det spelar ingen roll att jag får göra om det. Jag har fortfarande misslyckats. Om jag nu inte klarar det då. Det hade varit kul. Men jag vet inte vilken uppkörningsperson som skulle godkänna mig. Jag får väl spruta in lite silikon och göra några fettsugningar innan så kanske det går vägen. Det blir ett dyrt körkort det här. Nej men det är väl lika bra att göra det. det värsta som kan hända är att jag blir underkänd. Eller nej. Det värsta som kan hända är att jag råkar krocka och uppkörningspersonen dör i olyckan. Skulle man kunna bli godkänd ändå? Om det inte var mitt fel liksom och jag reagerade precis som man skulle i en sådan situation. Det hade blivit rätt roliga rubriker på det. Men jag tror att jag helst hoppar över uppståndelsen och mediauppmärksamheten och bara får ett vanligt godkänt. Det hade varit skönt. Min kompis har ordnat en modevisning ikväll. Alla intäkter går till Bröstcancerfonden. Både min mamma och hälften av mina vänner ska visa kläder och jag kan inte komma och kolla. Allt för den förbannade mörkerkörningens skull! Nej nu ska jag städa och laga mat. Pisslov!
When you lose something you can't replace
Oj, jäklar vad jag har städat idag! Det är nästan otroligt. Rensade till och med hela garderoben. Nu blir mamma stolt. Det är faktiskt ganska kul när man kommer igång. Och särskilt när det är klart. Mat har jag lagat också. Ugnsbakad lax med pasta och ärtor. Gott. Så nu återstår bara en punkt på dagordningen: Mörkerkörningen. Det börjar faktsikt skymma nu så det passar bra. Dessutom så hjälper pillerna jag fick av mormor. Lite grand i alla fall.
Hellre okänd än ökänd. Det har jag och Madesträv kontaterat idag. Att famla runt i mörkret var en positiv upplevelse. Läskigt med regn bara. Mamma såg ut som ett skatbo i håret när hon kom hem från modevisningen. Men hon sa att det hade gått bra. Jag ville också varit där.

Så fruktansvärt.

Kategori: Gamla inlägg

Härlig kväll igår. Det var länge sedan jag var på bio. Djävulen bär Prada var definitivt sevärd. Om du är tjej och inte avskyr Cosmopolitan och Elle. Storyn är nog inte så nyskapande direkt men det som höjer filmen till skyarna är kläderna. Så fruktansvärt snygga och exklusiva. Vill ha, vill ha, vill ha! Det börjar bli kallt ute nu har jag märkt. Termometern visade +1° när vi åkte hem igår. Kallt. Men det är bättre att det är kallt och uppehåll än mildare och regnar. Nu längtar jag efter snön. Åka pulka och skridskor. Nu ska jag gå och lägga mig i kärringgrillen. Jag behöver inte vara blek bara för att det börjar bli vinter.
Som kristall bland en massa glas

White Night.

Kategori: Gamla inlägg

Ja, utgång blev det. Sanna mina ord. Men det blev faktiskt en liten blandning av fest och så som jag ville att kvällen skulle vara egentligen. Jag och Fenjii hade egen förfest med vin, drinkar, smink och hårspray. Väldigt mysigt och lagom. Gustav kom lite senare och efter vilda diskutioner och två missade bussar kom vi till slut in till stan. Jag spenderade den första halvtimmen på Heat där det var "White Night". Ingen jättehit men inte tråkigt heller. Madde, Bea och Paulo blir man alltid lika glad av att se när de är på sina gladaste humör. Det var dem igår. Efter det blev det i alla fall b o b som vanligt. Stod i kö i en evighet, men det var nästan värt det. En helt okej kväll. Just nu ågnrar jag lite att jag inte lydde mina inre tankar och var nykter igår. Jag kan inte påstå att jag är jättepigg nu. Men ändå kan jag inte sova. Jag kommer inte göra många knop idag. Ska bli skönt med lov. Nu ska jag bara vila i fem dagar. Funderade på att gå på halloweenfest på Kåren på onsdag, men nej. Jag hoppar nog det. Jag behöver sova.
Somewhere only we know
Kom på att jag faktsikt hade rätt om det där med sminket och håret när det regnar. Man blir ju mörkrädd. Nu efter ett hett bad med levande ljus och en bra bok mår jag ganska bra igen. Ipren gjorde nog sin del också. Får se vad som väntar för kvällen. Hoppas på något mysigt. Typ.
Fasen också. Jag hade ju hittat en kul dejt till Fenjii, men det sket sig. Så nu blir det hon och jag på bio istället. Tror faktiskt att det blir bättre så. Djävulen bär Prada är det som gäller för kvällen. Kanske Click. Vi får se. Mysigt ska det bli i alla fall. Den här helgen har blivit precis som jag ville. Nästan i alla fall. Några missar hit och dit, men det är sånt man får räkna med. Nu är då frågan vad man ska ha på sig. Jag känner starkt för mysbyxor och en T-shirt men jag vet inte om det passar sig. Har inte något som är direkt mitt emellan. Det löser sig säkert det också. Får rota lite i garderoben bara. Nu ska jag inte skriva mer idag. Men jag har inte haft något att göra på hela dagen så det blir lätt att jag hamnar här. Imorgon ska jag skriva en fantastisk recension av Djävulen bär Prada. Hu, jag vill också bära Prada.

Avskaffa hösten.

Kategori: Gamla inlägg

Pust. Efter en halvdagsutflykt med pappa till stan och Maxi är jag nu helt matt. Inte för att det var särskilt jobbigt egentligen men jag blev det ändå.Stormen blev det inte mycket av här nere. De blåste upp alltihop. (Notera skämtet). Men nu börjar det verkligen bli höst. Jag tycker inte om höst. Särskilt inte om det är utgång som gäller. Det spelar ingen roll hur många (eller få)  timmar man spenderar framför spegeln, man ser lika förjävlig ut när man kommer fram ändå. Jag tycker det ska vara varm sommar och kall vinter om vart annat. Ingen vår och ingen höst. Jag kanske skulle göra som flyttfåglarna, fast tvärt om. Jag flyttar ner till Alperna ungefär vid den här tiden på året och sen i slutet av mars så flyttar jag till Spanien eller södra Italien eller Grekland. Jag vill inte ha det alldeles för varmt. Det hade nog passat mig utmärkt. Så får det bli sen när jag blivit rik. NÄR, inte om. Viktigt. Ikväll blir det utgång i alla fall. Blev ju inte det igår så då får vi ta igen det dubbelt upp idag. Heat ska ha något som heter White Night ikväll. Undrar varför de har döpt det till det. Det första som slog mig var att de kanske skulle ha öppet utan att servera sprit. Vissa säger ju att de ska ha "vita helger". Men det vore nog inte så bra för affärerna. Min farmor skällde ut mig för att inte de som är 18 får komma in på studentfesterna. Det var faktiskt väldigt jobbigt att behöva säga till henne, som näst intill är helnykterist, att det inte skulle vara någon som skulle gå på dem då. Egentligen är det rätt konstigt. Det är klart att man kan ha kul utan sprit. Fast för att vara helt ärlig så har jag inte lika kul utan sprit. Tråkigt men sant. Jag märker på mig själv att det börjar bli höst. Jag blir väldigt mysig. För en månad sen hade jag totalignorerat dem som ville ta det lugnt en helg. Men nu känner jag att det jag vill mest av allt i världen är att gå på bio, gå ut och äta eller bara sitta hemma och dricka vin. Men ikväll blir det ju utgång som sagt. Det andra får bli någon annan dag. Nu ska jag bada.

Ganska komiskt.

Kategori: Gamla inlägg

Jaha. Då var mitt underbara kemiprov avklarat. Avklarat kanske är fel ord. Jag var där och klottrade en massa på ett papper. Mer än så var det nog inte. Jag skrattade faktiskt lite för mig själv när jag vände till sista sidan. Då insåg jag att jag faktiskt inte kunde något alls. Det var rätt kul. Det som nästan är det jobbigaste med ett prov är rasten efter det. Idag var det en matrast. Då ska alla diskutera frågorna på provet och jämföra svaren. Och eftersom alla i min klass är superdunderintelligenta så blir jag inte så glad när fem av dem som har MVG i  alla ämnen har svarat 0,7 på fråga 5 när jag, som inte har MVG i alla ämnen, svarade 93. (OBS! Detta hände mig på ett matteprov i våras.) Det finns dem som blivit deprimerade för mindre. Men som tur är, är inte jag en sådan person. Jag har insett att jag inte är världens smartaste person, även om jag nu kan erkänna att jag faktiskt trodde stenhårt på detta innan, och jag måste faktiskt plugga mer än dagen innan till ett prov för att få ett bra betyg. Ska tänka på det till nästa prov. Kanske. Nu är det lov i alla fall. Ingen skola på en hel vecka. Bara Kemi-labrapporten, Engelska CV and aplication to university och ringa runt till alla förbannade körskolor i hela Halmstad för att skaffa reklamannonser till skoltidningen. Den heter Kaskad förresten. Men annars ska jag inte ägna mig åt skolan över huvud taget det här lovet. Det blåser så härligt idag. Storm säger dem att det kommer att bli. (Om det nu inte redan är det vill säga. Jag vet inte riktigt hur man definerar storm.) Jag förstår att det kanske inte är så mysigt med storm om man bor i skogen, och dessutom äger den, eller precis vid havet. Men jag, som bor i en liten villa, alldeles lagom nära och långt bort från havet och det närmsta träd som kan falla över mitt hus är ett litet japanskt körsbärsträd, jag älskar när det blåser. Då vill jag promenera ner till havet och se hur våorna slår. Kanske gör det ikväll om det inte blir fest. Och om jag orkar. Det blir nog fest.
U + Ur Hand - Pink
Nu är det kväll. Det blir nog varken fest eller promenad. Så som det ser ut nu blir det förmodligen Idol hos Lovisa. Om jag hinner dit innan det tar slut. Och sedan blir det antingen film med Nilles homies eller något crazy. Staring: Madeleine! Also staring: Tilla and Tisa! Vi ska nog komma på något. Vi ses på stan.

Hinner inte.

Kategori: Gamla inlägg

Oj oj. Kemiprov imorgon. Nu hinner jag inte med detta. Önska mig lycka till. Det samma Mackan. Men du behöver det inte för du är grym ändå. Kanske återkommer när jag har paus.

Väldigt positivt.

Kategori: Gamla inlägg

Positiva överraskningar är alltid välkomna. Idag skulle lärarna på skolan på konferens eller något åt det hållet, och då fick vi vara lediga efter lunsch. Väldigt positivt. Nyss så var jag trött på musiken jag har på datorn och då hittade jag Pinks gamla album, Missundaztood, som jag inte lyssnat på på en evighet. Härligt att göra det igen. Lovet kommer närmare och närmare. Bara två skoldagar kvar. Tyvärr så blir det nog en del plugg då med. Fest blir det också så klart. Det hinner man alltid. Väggitarren kommer nog faktsikt att lösa sig. Och den kommer bli snygg. Börjar bli nervös för projaktarbetet dock. Vet inte om jag och Anna Banan klarar 30 småttingar i tre dagar utan att gå under. Fast mest jobbigt är väl om de blir besvikna. Det är rätt intressant att man kan tycka att något är kul även om man är sämst på det. Jag trodde faktiskt inte det var möjligt. Så är det i alla fall med det som väntar mig i kväll. My Big Fat Greek Wedding igår var okej. Rolig men alla problem löstes alldeles för fort. Trevligt sällskap i alla fall. En bra tisdagkväll. Jag har blivit ombedd att nämna en person i min blogg. Men jag vet inte om jag borde det. Det kan vara farligt. Den här personen säger sig vara bäst, ingen protest. Men jag tror inte att jag vågar skriva det eftersom informationen kan vara felaktig. Så sorry Fenjii, jag får skriva om dig en annan gång. Nu är jag i alla fall som alla andra. Men det är rätt kul måste jag erkänna. Längtar till helgen.

You'll get yours eventually
Det är helt ortoligt. Nu har jag dansat och jag mår underbart. Det gör jag alltid efter en timme med Alexander och tjejerna. Gustav är med ibland också. Jag är verkligen sämst, men det är så kul ändå. Underligt. Nu ska jag lära mig en halv termin kemi. Ska bli kul. Eller inte. Lite sovande blir det nog med om en stund. Ska bli intervjuad imorgon så då måste jag vara pigg. Lärare och elever från Halmstad Högskola (högt betydande personer) ska fråga varför jag går NV. Vad ska jag svara på det? Jo jag tycker att det är intressant att studera våtmarker och allt underbart som bor där. Och sen så älskar jag att beräkna exakt 3sin2v + 4cosv då 90°<v<180° och tanv = -3/4. Jo men eller hur? Jag får väl hitta på något. Nu måste jag återgå till mina underbara kemiböcker. Sedan sova.

Jag hade rätt.

Kategori: Gamla inlägg

Jag hade rätt om mig själv. Gårdagens dystra beteende har gått över. Det är väldigt skönt. Jag börjar känna igen mig själv igen. Fast jag är jävligt trött, men det är hostans fel. Det är inte lätt att resa sig ur sängen klockan 07.00 när man somnade någon gång vid 06.00 och man vet att en lång skoladag väntar. Då ligger man gärna kvar. Jag i alla fall. Jag tog mig upp ändå. Var nog dagens största bedrift än så länge. Att designa och tillverka en vägg-gitarr är svårare än det låter, det har jag fått erfara idag. Trots min enda timme sömn känns livet bra. Jag gillar vädret idag. Det regnar och blåser. I vanliga fall hade jag firat ner persiennerna för att slippa se elendet. Det känns som att det kan bli en mysig kväll. Film hade passat perfekt. Det ska nog gå att lösa. Efter min pluggansträngning igår förtjänar jag lite paus. Även om jag egentligen inte borde. Men man måste pausa för att arbeta effektivt. En av mina livsfilosofier. jag undrar när mitt liv ska byta bana. Har kört på samma spår allt för länge nu. Jag vet att det kommer förändras efter gymnasiet. Men det är ju en evighet dit. Vad ska man egentligen göra då? Jag vill resa, jag vill jobba, jag vill plugga men vad? Efter helgen i Växjö är jag nästan säker på att jag vill plugga vidare direkt. Eller? Och i så fall vad? Det löser sig förmodligen. Just nu får jag väl fokusera på körkortet. En sak som jag haft på huvet i över en vecka nu är låten Iris med Goo Goo Dolls. Den är underbar. Jag ska städa hos mormor idag. det är faktiskt rätt kul. Kul kanske inte är rätt ord, men det är inte tråkigt i alla fall.


Nothing precious at all

Jag heter Camilla.

Inte idag.

Kategori: Gamla inlägg

Idag vill jag inte vara jag. Det finns så många andra som är bättre. Jag insåg det när jag råkade hälla flingorna i glaset och tog ut osten och smöret när jag bara skulle äta flingor i morse. Ingenting har gått bra idag. Jag lyckades till och med misslyckas med att publicera detta inlägget. Så nu skriver jag om det. Nu när jag analyserat mina känslor och mitt humör två gånger önskar jag att jag hade kört in i stolpen idag. Men det gjorde jag inte. Imorgon är jag nog glad äver det. Men inte idag. Jag är inte som jag brukar. Mörk och dyster. Det är inte jag. Jag är alltid glad, alltid lycklig. Idag känns alltig hopplöst. Men jag väntar på morgondagen med ett leende. Sånt här brukar ha gått över då.

Men du vet inte...