Camilla

Mitt liv och lite till

Förbannade arm.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har egentligen varit en bra dag. Jag började i receptionen klockan tio och det gick bra men jag hade en del krångliga utmaningar. Som vanligt när jag jobbar i receptionen blir jag helt slut i hjärnan eftersom det är så mycket att hålla reda på. I alla fall så märkte jag att jag blev irriterad på allt så fort jag hade slutat. Jag blev irriterad på att jag klätt mig alldeles för tunnt. Jag blev oerhört irriterad på en man som hostade mig i nacken på bussen (samtidigt blev jag irriterad på mig själv för att jag inte tagit mitt körkort än). Jag blev irriterad på att den leverpastej vi har hemma inte är lika god som den vi brukar ha. Småsaker helt enkelt men det tar på krafterna att bli irriterad. Dessutom är jag fly förbannad på min arm som vägrar fungera som den ska. Jag fick ont i den för första gången för ca en och en halv vecka sedan men det gick över i måndags. I torsdags kom det tillbaka igen och igår och idag har det bara blivit värre. Dags för ett nytt besök på vårdcentralen. Tur att jag sparat mina kvitton i högkostnadshäftet. Kanske kommer upp i frikort snart. Ännu en sak att lägga till på min pensionärslista.
För att kompensera för pensionärspoängen har jag faktiskt dristat mig till att skaffa Twitter (ni kan följa mig på twitter.com/svenssoncamilla). Jag vet faktsikt inte varför man ska ha en twitter men jag tänkte ta reda på det. Än så långe har jag inte kommit fram till något men jag har använt den för att kunna göra en massa statusuppdateringar. Sådana får man ju inte göra på facebook för ofta för då blir folk irriterade. Tacopaj.
Sociala medier är nog den här periodens tema (jag kan ju inte träna på grund av min förbannade arm alltså måste jag lägga energi på något annat). Jag har fått en sak som heter rockmelt också som är som firefox fast ihopkopplat med facebook så att alla chatkontakter finns på skärmens vänstra sida och uppdateringar på facebook och twitter kommer upp i höger hörn. Det finns säkert fler funktioner som jag inte har hittat än. Jag gillar det i alla fall.
Lite träning ska det allt bli ändå. Imorgon blir det aerobic dance efter jobbet. Nu ska jag drömma om att min arm inte gör ont så kanske det blir verklighet när jag vaknar.

I love to love

På rutin.

Kategori: Gamla inlägg

I måndags mådde min axel mycket bättre. Dock skulle jag inte överlasta den så på träningen med Peo blev det bara ben. Det känns i låren idag kan jag säga. I alla fall fick jag prova på att göra en (nästan) Michel som avslutning. Det betyder tre varv där ett varv är 800 meter på löpbandet så fort jag kan, 25 sit ups och 25 rygglyft (egentligen 50 på både men förstagångsantal är 25 för mig). Det var jobbigt men det gick mycket bättre än jag trodde.
I tisdags var jag och Lovisa på aerobic dancen vilket var kul som vanligt förutom att vi var där tidigare för att komma först i kön för att få bra platser och ändå kommer fem stycken och ställer sig med ca 30 cm avstånd från oss så att vi ändå får trängas hela passet. Jag blir riktigt sur faktiskt. Det kan ju inte vara kul för dem heller?!
Idag är jag helt snurrig. Jag gick upp klockan fem för att kunna vara på sjukhuset tjugo i sju och svida om till receptionskläderna. Jag tycker om att jobba i receptionen men eftersom jag fortfarande är ganska ny där är det så mycket att tänka på. Det är inget som går på rutin. Efter jobbet hade jag en timmes paus som spenderades i växeln i en fåtölj. Klockan fem bar det av till Varberg för certifieringsmöte med telefonisterna. Det var mycket trevligt. Nu är klockan 23 och efter en lång dag är jag äntligen hemma. Det känns skönt. Nu ska jag sova.
Imorgon ska jag upp tidigt för att springa en sväng, möta Lovisa i stan, städa, äta och sen somna igen klockan två. Det blir tight. Efter det blir det nattjobb för hela slanten.

Loca loca

Hålla ner.

Kategori: Gamla inlägg

Jag har haft en duktig helg. Det var länge sedan. Den började med att jag fick gå från jobbet två timmar tidigare på grund av extrema smärtor i min högra arm. Det kom bara från ingenstans efter förmiddagsfikan och blev bara värre och värre. Som tur var fick jag en tid hos en läkare på Bäckagårds vårdcentral. Det var riktigt läskigt. Jag har aldrig haft så ont förr. Hos läkaren fick jag göra diverse övningar men han hade inget riktigt bra svar på vad det kunde vara. Förmodligen en sträckt eller inflammerad muskel i axeln. Jag skulle i alla fall massera, smörja in Voltaren och röra armen som vanligt. Nu när det är söndag har jag fortfarande lite ont men det känns mycket bättre.

I alla fall så kom Lovisa och hämtade mig på kvällen och vi åkte till Maxi och handlade mat till kvällen. Quorn-burgare med sallad, tomat, lök, avocado och ciabattabröd. Kanske inte det nyttigaste vi kunde äta men vi spenderade kvällen helt nyktra vilket vägde upp det lite. När vi ätit klart gjorde vi oss iordning och begav oss till Morfars. Där var inget folk när vi kom kvart över tio och bartendern såg mäkta förvånad ut när vi beställde kaffe. Vi satt där och pratade och drack kaffe och mineralvatten tills folket kom. Då blev det fart på både stället och på oss. Det blev mycket dans även om det kanske såg lite märkligt ut eftersom jag var tvungen att hålla ner högerarmen hela tiden så att det inte skulle göra ont. Det kom många kändisar vilket var mycket trevligt. Där fanns också många okändisar som var lite läskiga.

Vi hade sagt att vi skulle gå hem senast klockan tolv eftersom vi hade ett stort mission att ta oss an på lördagmorgonen. Vi skulle gå från Lovisa till Tylösand och tillbaka. Vi räknade med att det skulle ta ca 3,5 timmar. Istället kom vi hem klockan två, somnade klockan tre och gick upp klockan halv tio (vi skulle gått upp åtta). Promenaden blev därför inte heller så lång på grund av tidsbrist. Den blev två timmar på Galgberget istället. Frågan var dock om det inte hade varit lättare att färdas med skridskor än med skor största delen av rundan. Sista biten gled vi faktiskt hela vägen. Sjukt läskigt. Vi var i alla fall ganska nöjda med vår promenad och när jag kom hem städade jag mitt rum och dammsög övervåningen.

På kvällen var jag bara hemma och tittade på Comedy Central och somnade klockan tio. Det var underbart skönt. Idag har jag nästan inte gjort någonting. När det gäller halvmaratonmålet har jag faktiskt kommit en bit. Två gånger denna veckan har jag sprungit fem kilometer på löpbandet och idag sprang jag ute för första gången och då blev det fyra kilometer på is. Gick faktiskt riktigt bra. Har ju en rätt bra bit kvar till slutmålet två komma en mil men detta är bara första veckan så jag är nöjd. Imorgon blir det jobb och träning med Peo om min axel håller.


So raise your glass if you are wrong in all the right ways

Världens bästa.

Kategori: Gamla inlägg

Igår gjorde jag ett tarditionellt marklyft med 65 kg. Det är rätt tugnt. Jag övade också in tekniken på frivändningarna. Efter styrkan hade Peo planerat in en fin liten cirkelträning som gjorde att jag varken kunde andas eller stå när jag var klar. Extra härlig var ändå hans kommentar när jag låg utslagen på tjockmattan (som jag nyss fått göra höga knän på): "Det kommer aldrig att bli lättare än så här". Huu. Dock effektivt. Innan träningen med Peo sprang jag lite på bandet också. Det kändes faktiskt helt okej. Efter träningen gick jag och lunchade på Olssons skafferi helt själv. Läskigt men ganska skönt.

Efter jobbet var vi på After work på Harrys. Det var första och förmodligen sista gången jag var där. Servitrisen var otrevlig och maten var smalkös. Dock hade vi som var där en riktig kanonkväll. Mina arbetskamrater är de bästa. Det blev många skratt och en del djupa konversationer också.

Idag har jag gått längs Prins Bertils stig med världens bästa Madeleine som äntligen kommit hem från sin utnytestermin i Thailand. Det var hur mysigt som helst och ganska jobbigt att pulsa runt i snön. Jag skulle egentligen ha åkt till TK nu i eftermiddag och sprungit lite men de stänger tydligen redan vid fyra så jag hann inte. Det får bli imorgon istället.

Ikväll ska vi hem till världens bästa Linn som också har kommit hem från Asien. Vi börjar där så får vi se var det slutar. Kanske åker vi hem och somnar klockan tio. Kanske röjer vi gärnet på stan tills solen går upp. Kanske blir det något mitt emellan. Oavsett vad det blir så blir det en bra kväll.


I want to know your name name name name

Mycket mer.

Kategori: Gamla inlägg

Idag började jag dagen med att promenera till jobbet. 5 km på 50 minuter är en rätt okej tid ändå. På jobbet gick det bra, det hände inget sådär speciellt. Jag och Sofie promenerade upp till receptionen och åt tårta för att fira en arbetskamrat som fyllt år. Det var mysigt. Ska bli himla kul att jobba där lite mer. När tårtan var uppäten var det dags att pallra sig till TK där jag mötte Lovisa för ett Core-styrka-pass med Sasha. Det var länge sedan jag var på ett sådant pass nu och det var riktigt kul att känna att jag orkade väldigt mycket mer än innan. Jag måste fortfarande pausa lite då och då men inte alls i samma utsträckning. Jag gick nästan hela vägen hem också. Pappa skulle hämta upp mig på vägen men han var så slö så jag hann hela vägen till Ica innan han hann ikapp mig. Imorgon blir det PT-träning med Peo, jobb och sedan after work på Harrys. Det är första gången i mitt liv jag ska till Harrys så det ska bli spännande.


Godmorgon världen!

Nästa gång.

Kategori: Gamla inlägg

Igår började jag dagen med en långpromenad med Fenja och Åke. Vi halkade runt på isgatorna och gick på äventyr över åkrar och skogar. Fenja halkade på riktigt trots att hon hade broddar. När promenaden var slut fick Fenja äntligen gå hem och sova. Det är jobbigt att ta sig upp klockan nio en tisdag. Jag gick istället till Tempo och handlade grillad kyckling och lite grönsaker och fixade ihop en härlig lunch. När lunchen var uppäten städade jag lite och tog sedan bussen in till jobbet. Jag passade på att springa inom Intersport och köpte broddar till mig med. Nu kan jag ha dem tillsammans med min reflexväst och mina stavar så blir jag nästan lika gammal som Maja.

Idag började jag tidigt. Det var trevligt och jag fick glada nyheter. Jag kommer, om allt går som det ska, att få mer tid i receptionen vilket är väldigt roligt. Det är alltid kul med variation. Efter jobbet mötte jag Alex i stan för en fika på Roberts (såklart!). Det var kanonmysigt. Känns som en evighet sedan sist. När fikan var avklarad mådde jag nästan lite illa. Kom då på att jag druckit sex koppar kaffe under dagen. Inte bra. Får bli max två imorgon. I alla fall tog jag mig till TK där jag möttes av alla som har avgett nyårslöften om en fastare kropp till beach 2010. Inte alls kul. I alla fall fick jag tag i en roddmaskin. Jag hade tänkt ro 30 minuter men det blev bara 15 sendan tappade jag intresset. Nu blir Peo besviken men jag ska göra bättre nästa gång. Jag satsade på styrka istället och vågade mig faktiskt på att lyfta lite skivstänger själv. Det kändes bra. Får se hur det känns imorgon. Nu när jag kom hem hade mamma handlat så att jag kunde laga nya recept som jag hittat i min julklappskokbok. Livet är för bra ibland. Idag blev det zucchinirakor med lax. Helt underbart gott så det blir även lunch till imorgon.

Imorgon ska jag få användning för mina broddar då jag ska promenera till jobbet. När jag jobbat klart ska jag promenera bort till TK om jag har lyckats få en plats på coren. Det far fullt när jag kollade idag men det brukar vara någon som hoppar av. Hoppas! Imorgon kväll ska jag laga Biff a la Rydberg a la GI med zicchinitagliatelle. Mycket spännande.


Bädda sängen och gå härifrån.

En skida.

Kategori: Gamla inlägg

Middagen igår kväll blev riktigt lyckad. Full med skratt och god mat. Jag övningskörde och hämtade Lovisa och Fenja och körde oss till Hemköp. Det gick ganska bra förutom när jag skulle ut från parkeringen vid Lovisa där jag stoppades av en gigantisk (ca 15 cm hög!) snöhög. Det blev jag som fick kompensera angående maten. Det blev pasta med medelhavstillbehör. Feta, halloumi, soltorkade tomater, pesto, majs (!), kronärtskocka, lax och prosciutto. Efter maten spelade vi Våghals vilket gjorde att vi fick reda på en massa kul om varandra. Det bästa var ju trots allt halloumin, kronärtskockan, de soltorkade tomaterna och... peston! När jag kom hem packade jag iordning inför morgondagen och somnade som en sten.

Idag vaknade jag vid åtta. Åt en stadig frukost och drog på mig skidoutfiten ännu en gång. Mattias hämtade mig och så bar det av till Hestra. Det var lite längre bort än jag trodd emen det var det värt. Trots det milda vädret var det riktigt bra snö och vi var nästan ensamma i backarna. Det var tre snowboardkillar också men det var det. Vi hittade en jättefin backe som var perfekt för våra skills så den åkte vi nästan sönder på slutet. På väg upp i en annan backe tappade jag min skida när vi skulle sätta oss i liften. Det var lite läskigt och ännu läskigare var det att hoppa av med bara en skida. Det är inte helt lätt. Mattias fick åka ner och hämta den medan jag pratade med tjejen som skötte liften. Resten av dagen gick bra. Vi stod på benen hela tiden och fick till några riktigt fina åk mot slutet. Vi avslutade dagen med gulaschsoppa i restaurangen. Tack Mattias för en härlig dag!

Imorgon börjar jag jobba klockan tre men innan dess har jag faktiskt inget planerat. Kanske ska passa på att boka lite fler körlektioner och ringa telenor angående att mitt internet vägrar fungera. Vi får se. Lite träning ska nog hinnas med i alla fall.


Det var en gång en liten fågel

Riktig Svenssonkväll.

Kategori: Gamla inlägg

Idag är det söndag. En seg dag. Jag åkte till Växjö i fredags för att fira Maja som fyllt 25. Oj vad gammal hon hade blivit. Allt bara hängde. I alla fall så firade vi med att ha en riktig Svenssonkväll med Tacos och Let's dance. Det blev inget boxvin men däremot svalkande mineralvatten från Ica. Även om Maja ville gått och lagt sig klockan åtta (gamla människor orkar ju inte vara uppe så länge) höll vi oss vakna ända till klockan elva. Klockan två vaknade vi igen av Jon (som fortfarande är ung och pigg) som kom hem efter sin examensbankett. Jag och Maja, som somnat tidigt var på lördagen uppe med tuppen (klockan tio) och gick en rask promenad runt Växjö sjön. Hon är lite spänstitg ändå den där Maja. Vi hade inget bröd så vi matade änderna med snö istället. Det var inte så uppskattat. Efter promenaden såg vi på The expendables. Den var stundtals riktrigt bra och bitvis lite långtråkig. Jag är inte så bra att se actionfilmer med. När vi sett klart filmen gick vi till Emma och blev bjudna på gättegod fika och kaffe. Vi fick också hälsa på hennes bedårande kattunge Sia. Hur söt som helst. På kvällen sedan lagade Jon (Maja och jag hjälpte till lite också) en riktig festmåltid. Efter middagen halkade vi hem till Emelie och sedan blev det Sivans. Tråkigt nog var vinet slut på Sivans så jag tog red bull och vodka istället. Ett mindre smart drag. Kvällen var i alla fall myckat lyckad. Mycket trevliga människor och myckat dans. Precis så som det ska vara. Min absoluta favoritvakt jobbade också. Han är helt underbar. Vi har bokat in dejt den 8 april då det är Studio54. Jessica skulle köra bil hem idag så jag åkte med henne till Halmstad. Mycket trevligt. Nu har jag även värvat henne till halvmaran så nu är det jag, Jessica, Lovisa, Fenja och Wibban. Jag ska nog se till att ordna lite fest på kvällen så att vi kan fira att vi klarat det. Ikväll ska jag och Fenja hem till Lovisa och laga mat. Vi har kommit på att det kan bli ett problem. Jag äter nästan bara kött. Det äter inte Lovisa. Fenja äter nästan bara pasta och potatis. Det äter inte jag. Vi får se vad vi hittar på hemköp som alla kan äta. En utmaning vi har antagit. Det är lite tråkigt att jag inte lagt upp några bilder nu på senaste men det beror på att jag har tappat bort min laddare till kameran. Någon som sett den? Imorgon blir det kanske Hestra med Mattis. Kul!


The club can't even handle me right now


Bestämt mig.

Kategori: Gamla inlägg

Igår nådde jag ett nytt mål. Peo pushade mig till en gräns där jag egentligen bara hade velat nita ner honom och gå därifrån. Efter en snabb uträkning insåg jag att nita ner honom inte var något smart drag så istället bestämde jag mig för att bevisa för honom att jag inte kunde göra ett varv till. Vilket jag kunde, så det blev istället han som bevisade för mig att jag orkar mer än jag tror. Att göra fyra varv med 10 burpees och 10 knäböj och lyft med skivstång (jag har glömt vad det heter) per varv låter inte så jobbigt men det är nog det värsta jag varit med om hittills i alla fall. Jag var helt slut. Jag har också bestämt mig för att jag ska genomföra Prinsens minnes halvmara. 2,1 mil. Det är den 20e augusti så i sommar blir det hårdträning. Jag har fått med mig Fenja och Lovisa också. Självklart är alla som vill välkomna att vara med. Ju fler desto roligare. Efter träningen mötte jag Lovisa i stan för lunch på Roberts. Det är helt klart mitt nya favoritställe. Kräft- och laxsalladen + sojalatten är helt underbara. Dock är deras bryggkaffe inte riktigt lika underbart men det funkar. Efter det gick gick jag och köpte två par jeans. Jag fick tyvärr lämna tillbaka klänningen som jag skulle haft på nyår, men jeans är bra att ha. I natt ska jag jobba och imorgon bär det av till Växjö för att fira Majsan som har fyllt 25. Stort! Först måste jag dock hinna städa och äta middag hos farmor.


Like I'm the only one that's in command



Söt.

Lagom söndagsutflykt.

Kategori: Gamla inlägg

I början på nyårsaftonskvällen diskuterade gästerna hos Ludwig och Alexandra fenomenet att man alltid börjar året med att må dåligt. Vid tolvslaget, när det nya året faktiskt börjar, fann jag mig själv på en fest med både nya och gamla bekantskaper och det fortsatte en bra stund in i 2011. Det tycker jag är en helt perfekt början på det nya året. I alla fall så spenderades kvällen på Fjelldalen med Ludwig, Alexandra, Filip och Maria som värdar. Middagen bestod av skagentoast till förrätt, anka till huvudrätt och vaniljglass i champagne till efterrätt. Underbart gott. Middagen bjöd på flera tal och många skratt. Efter middagen blev det kaffe och avec vilket följdes av en massa prat och dans. Stort tack till kvällens värdar för en fantastisk afton. Första dagen på det nya året spenderades dock mestadels i soffan vilket jag tycker är en alldeles utmärkt plats att spendera nyårsdagen på. Idag har jag varit lite mer aktiv. För en gångs skull har jag och Paula lyckats med att göra något alldeles spontant. Vi letade upp skidorna i förrådet och tog oss till Vallåsen. Vi åkte inte så länge och det var långa köer men det var riktigt kul och mysigt. Alldeles lagom söndagsutflykt. Själva skidåkningen gick bättre än väntat och nu har jag självklart fått mersmak. Dock hinner jag inte komma iväg på någon skidresa förän nästa år. Känns i benen gör det i alla fall. Imorgon börjar dagen med träning med Fenja och sedan blir det körkortsteori på Stadsbiblioteket.

Har ett hjärta utan rynkor
Det består i en takt