Camilla

Mitt liv och lite till

Efter maten.

Kategori: Gamla inlägg

Om någon hade sagt till mig för tre månader sedan att jag en dag skulle ta mig ut i kyla med halt väglag klockan 07.30 för att promenera till Träningskompaniet på min lediga dag hade jag bara skratta åt dem. Idag har jag gjort det. Rätt fantastiskt tycker jag. Idag är också den dag då jag bara har ett kilo kvar till mitt första delmål. När det väl är nått ska jag fira. Ska klura på vad. Jag har nästan firat lite idag med. Efter träningen med Peo hämtade mamma upp mig och så lunchade vi på Lilla Helfwetet. Det var jättegott men det bästa kom ändå efter maten. Då gick vi till Dodici och jag hittade en klänning som passar perfekt till bröllopet (den är ljuslila med silverpärlor som ett halsband i kragen) och till den hittade jag en grå pälsväst som är fantastiskt fin och passar kanon att ha på sig i kyrkan. Jag är så glad! Efter det hämtade Lovisa mig och jag hjälpte henne att flytta lite lådor. Det är sådant man får hålla på med om man ska ha tid att ses. Det var det värt.

Ooh aah just a little bit

Bringa tur.

Kategori: Gamla inlägg

En härlig helg har passerat. I lördags hade jag inget planerat på dagen så det blev städning av mitt rum och ett långt besök på K-Rauta. Den enda dagen (typ) den här månaden som Alex inte jobbade där. Vi handlade lister och lampor och beslag till byrån i vardagsrummet. Resten av dagen satte jag upp lamporna i vardagsrummet och i mitt rum. De är ganska fula och inget speciellt alls men tanken är att de inte ska synas och det lyckas de ganska bra med. På kvällen åt jag middag hemma med familjen. De åt schnitzel med pommes frites och jag åt schnitzel utan panering och med haricotes vertes till. Utan sås. Det var faktiskt inte så gott men jag blev mätt. Efter det spelade vi ett parti rummy och jag förlorade. Man skulle då kunna tänka att kvällen skulle bringa tur i kärlek men nej. Jo lite kärlek blev det allt när jag sedan tog mig in till stan till Alex mamma som höll hus för hela deras släkt. Riktigt kul att träffa dem. Efter lite rock n roll med Alex mormor, mamma och Alex själv förstås bar det av ut på stan. Vi besökte både Morfars och Mårtensson och dansade som bara den. Vi är väldigt bra på det. På söndagen gjorde jag nästan ingenting på dagen. Så lite som man kan göra när man är vaken. På kvällen däremot var först jag och pappa och hälsade på farfar på Soldalen och sedan passade jag världens sötaste ungar. Anton och Klara. Hur fina som helst och jättelätta att ta hand om. Puss till dem. Idag lärde jag mig ett nytt ord på jobbet; Lucknucka. Ett spännande ord tycker jag!

We can't go on together
With suspicious minds


Tre generationer.


Så här lång blev jag i mina skor.


Puss.




I källaren.

Kategori: Gamla inlägg

Idag gick jag upp tidigt för att jobba. Efter jobbet tränade jag med Peo. Jag kände mig väldigt stark. Idag lyfte jag 35 kg med både traditionella och raka marklyft med skivstång. Nästa gång ska vi ta 40 kg och då blir det de stora vikterna. Sådana som de riktiga biffarna hänger på. Gula är dem tror jag. Det tråkiga är att jag har alldeles för svaga händer. Jag ska köpa sådana där fåniga handskar så att jag inte får ont. Dessutom vill jag gärna slippa förhårdnader på handflatorna. Efter träningen åkte jag, mamma och Ann till Wapnö julmarknad. Jag köpte ett saldelskydd i fårskinn, en getost och en korv. Korven ska ligga i källaren i två veckor innan den ska ätas. Spännande.Ikväll gör jag ingenting vilket är skönt. Jag har sett på Doobidoo och Skavlan och nu ska jag läsa The Lost Symbol och sedan sova. I min kalender är morgondagen helt tom. Det är lyx.
I did it my way

Väl där.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har jag städat badrummet. Det blev skinande rent. Efter jobbet skulle jag på core. Jag var megatrött och ville inte alls men det var försent att avboka så jag fick pallra mig dit. Väl där frågade jag om jag verkligen var bokad och det var jag inte. Det betyder alltså att jag hade kunnat åka hem och lägga mig. Men när jag redan var där kunde jag ju lika gärna gå. Fast den började så klart inte direkt när jag kom dit utan jag fick träna ensam på gymmet i en timme först. Lovisa jobbade. Tråkigt. Så jag gick lite på bandet, joggade på joggingmaskinen och rodde på roddmaskinen och läste Hallandsposten. Efter det var det dags för själva passet. Det gick bra och jag känner att jag faktiskt har blivit starkare. De senaste gångerna har jag känt det motsatta. Jag klarar fortfarande inte att göra allt som instruktören gör men nu är jag i alla fall på väg åt rätt håll. Jag har återfunnit min kärlek till omelett. Det är både smidigt, nyttigt och gott. till lunchlådan imorgon har jag gjort en omelett med korv, tomat, paprika, haricotes vertes och ägg då. Kryddat med sambal oelek och en massa annat gott. Imorgon börjar jag kvart i sju vilket betyder att jag måste cykla kvart över sex vilket betyder att jag måste gå upp kvart över fem. Tidigt. Efter jobbet blir det PT träning med Peo. Sedan är det helg!

Blissfully painful and insanity

En bilring.

Kategori: Gamla inlägg

Jag försov mig idag. Jag skulle ha gått upp vid fem. Klockan halv sju knackar mamma på dörren och frågar: "Skulle inte du vara någonstans klockan sju? Jag blir så arg på mig själv. Jag hann knappt värma upp innan träningen men själva träningen gick bra. Jag fick lära mig en ny grej med en bilring fylld med sand. Något med Ungern heter det. Rätt spännande och effektivt faktiskt. I alla fall så fick mamma köra mig till träningen så att jag skulle hinna men det hann jag glömma innan jag var klar. Efter att ha duschat och gjort mig iorning tyckte jag att jag hade gott om tid att ta mig till jobbet. Vilket jag hade haft om jag hade cyklat. Istället fick jag halvspringa med mina tunga väskor och ben som knappt bar mig efter träningspasset med Peo. Det var inte meningen att det skulle gå bra. Jobbet var mysigt som vanligt men jag var väldigt trött. Nu ikväll har jag lagat mat till Wibban och Carl och mig hemma hos dem. Det blev köttig korv från Gudagott, quinoa, örtaioli och en grönsaksblandning från Findus. Det var väldigt trevligt och jag och Carl bjöd Wibban på en liten dansuppvisning i särklass. När jag kom hem har jag försökt att röja lite i mitt rum efter tydliga pikar från mor min. Det har inte gått så bra men jag ska fortsätta imorgon innan jobbet. Imorgon blir det bara städning, jobb och core. Det är allt.

Every moment, every sweet surprise

Jag vill slå ett slag för en sak som ligger en av mina vänner väldigt varmt om hjärtat. SOS Barnbyar har konsert för de glömda barnen i Kungsträdgården i Stockholm på lördag. Klockan 15.00-16.00. Jag tycker att alla som har möjlighet ska ta sig dit och tänka med hjärtat.

Årets julklapp: En mamma eller en pappa

Ganska skönt.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har jag (hör och häpna!) sprungit! Eller joggat vilket man nu ska kalla det. Hela vägen från Jansabryggan till Grötviks hamn. Det är inte så långt för de flesta men för mig var det en bedrift. När jag kom till hamnen blev min hals så kall så den orkade inte mer. Jag fick gå resten. Efter det har jag bara jobbat. Vi hade reservkraftprov idag på jobbet så jag fick jobba till 21.00 istället för 17.30. Ganska skönt men jag måste sova nu för jag ska upp och ha PT träning imorgon klockan 07.00. Lite väl ambitiöst tycker jag men tyvärr var det min egen idé. Förr hatade jag den här tiden på året men när det är en dag som den här så kan jag inte annat än att älska att vara just här just nu. Det var så friskt och oerhört vackert på min promenad idag så jag blev nästa religiös. Inte riktigt kanske.  Jag älskar det mesta som glittrar och frost är inget undantag. Efter jobbet imorgon ska jag bjuda Johanna och Carl på middag. Sämre kan man ha det på onsdagkvällar.

It's math, science, history
unraveling the history

















Dolled up.

Kategori: Gamla inlägg

Nu är jag tillbaka i Halmstad efter en underbar helg i huvudstaden. I fredags hade jag jobbat natt så efter tre timmars sömn steg jag upp och tog mig in till stan för lunch med mamma på mitt favoritställe, Olssons skafferi. Underbart som vanligt. Efter det var det bara att kliva på tåget. Jag förstår verkligen inte hur jag kunde glömma bort att jag kunde tagit flyget. Det hade blivit billigare plus att restiden hade förkortats avsevärt. Detta satt jag grämde mig över när jag inte kunde sova på tåget. I alla fall så möttes jag av tre glada jäntor på centralstationen. Det var ett kärt återseende och Maja, Sanna och Emelie var lika vackra som vanligt. Vi tog tunnelbanan direkt hem till Maja och åt tacos och såg Idol och pratade strunt precis som back in the days. Vi lyckades komma på alla som vinnit Idol och vilka låtar de sjöng. Jag var inte så mycket till hjälp eftersom jag sällan följer Idol men det var lite kul att tänka på det. Märkligt att man glömmer så fort ändå. Lördagen började med att jag och Maja försov oss fast vi hann ändå in till Söder och möta upp de andra som dessutom fått sällskap av J.Lindh. Lovely as always. En hel del shopping blev det. Jag köpte en tröja, en kjol, ett par skor och ett armband. Allt i svart. Allt jag köper nu är svart. Det kanske är lite tråkigt men jag tycker att det är snyggt. Armbandet var visserligen i mörkgrå metall, men ändå. Man blir trött av att shoppa så vi landade till slut på ett fik där vi åt gott och tog det lugnt. Jag tror att vi satt där i nästan två timmar. Underbart. Efter det var det bara att bege sig hem och göra sig iordning för kvällen. All dolled up tog vi (jag och Maja) oss hela vägen till Sanna. Kristofer mötte upp oss på t-banan. Mycket trevligt. Förfesten var som vanligt underbar och efter att J.Lindh satt på en go dansbandslåt (jag kommer inte ihåg vilken i skrivande stund) och Maja bjudit upp mig till en vacker bugg var det dans non stop resten av kvällen. Sång blev det med. Vi tog taxi in till Solidaritet där dansen fortsatte in på småtimmarna. Det var riktigt lyckat men resan hem var lång. Det satt en tjej på t-banan som såg ut att ha somnat och inte må så bra. Jag gick fram till henne och klappade henne lite på axeln och frågade lite snällt: "Ursäkta, vart ska du av?" Några gånger men jag fick inget svar. Tillslut hävde hon ur sig utan att röra en min eller ens se på mig: "Vart ska DU av?!" I ett lagom irriterat tonläge. Det var svårt att hålla sig för skratt men till slut fick jag ur henne att hennes vänner skulle hämta upp henne och även om både jag och Maja undrade hur det skulle gå till så fick vi nöja oss med det för annars tror jag att hon hade slagit till mig. Jag hoppas att hon kom hem. Söndagen spenderades mest i sängen med ett litet avbrott med promenad till affären. På kvällen kom Sanna och J.Lindh förbi och vi lagade lax och åt en massa god italiensk korv och chevre med fikonmarmelad. Det ingår kanske inte direkt i min matplan men det var söndag. När Sanna och J.Lindh hade åkte hem såg jag och Maja Alice i Underlandet som är en av mina favoritfilmer. Idag åkte Maja till jobbet ganska tidigt. Jag var uppe och åt frukost med henne och gick sedan en promenad längs med stora vägen i Spånga. Inget trevligt väder alls. Det småregnade hela tiden. Efter promenaden tog jag det lugnt och såg ett avsnitt av halv åtta hos mig som jag missat. Vid halv ett var jag inne i stan och lunchade med Hampus på NK. Mycket trevligt och god mat. På tåget hem blev jag helt fast i min bok The Lost Symbol av Dan Brown. Jag har haft lite svårt att komma in i den men nu längtar jag bara till att läsa den. Sjukt spännande. Den är nästan 700 sidor lång (i pocketversion) så det är en del att ta sig an. Tack alla ni som gjorde min Stockholmsvistelse till ett minne för livet. Nu är det dags att komma tillbaka till vardagen igen. Imorgon blir det först träning och sedan jobb. Det är allt som hinns med.
Watching the world in your eyes



Jag glömde laddaren till min kamera så jag har faktiiskt varit fräck och fånig nog att sno bilderna här.


Lovely ladies.


Hela gänget på dansgolvet.


Mitt skrivbord som jag målat.


Och knopparna från Santorini som jag satt på skrivbordet. Passar perfekt!


 

Enligt väderleksrapporten.

Kategori: Gamla inlägg

Jag har fått lite ont i ryggen. Därför blev det ingen core idag. Istället blev det två långa promenader. Annars har det inte hänt så mycket. Jag har lagat mina skinnstövlar för att kunna ha dem i Stockholm. Hela 40 kronor kostade det. Enligt väderleksrapporten ska det regna hela helgen så det behövs. Skor är mitt störtsa problem när jag reser. Jag vill ha med mig så många. Jag vill ha med mig fem par (för en tredagarsresa) men jag får nog dra ner det till tre. Skinnstövlar, högklackade och träningsskor. Till kvällsmat lagade jag lammskav och en grönsaksblandning från felix. Den var inte alls god. Kikärtor, linser, spenat och paprika. Det låter kanongott men det var det inte. Jag åt det i alla fall eftersom jag inte orkade göra något nytt. Imorgon ska jag och mamma luncha i stan innan jag tar tåget till huvudstaden. Det ska verkligen bli kul att komma dit igen. Det allra bästa är förstås att jag ska få träffa mina Växjötjejer Maja, Sanna, Emelie och J.Lindh. Underbart! Det var alldeles för länge sedan. En liten minireunion blir det. Det är några som saknas för att det skulle bli en riktig maxireunion, och saknade är de. Det får bli en annan gång. Kanske kan vi ses allihop här i Halmstad i sommar. Nu när vi har lite plats för att ta emot folk finns det ju inget som sätter stopp för det? Pengar och tid kanske men det ska nog gå att lösa. Jag är så nöjd med mina möbler. Jag blir glad bara av att titta på dem. Beslagen jag köpte i Oia i Santorini är hur fina som helst på skrivbordet. Det var nog bästa souveniren jag köpte. Jag kan titta på dem varje dag och drömma mig tillbaka. Tack Josse och Maja för en härlig semester. Jag fick erbjudande av min chef att förlänga mitt vikariat till augusti vilket jag har beslutat att göra. Det betyder att c-uppsatsen får vänta ytterligare ett år. Dumt tycker vissa men jag har aldrig mått så bra som jag gör nu och jag känner att jag behöver lite mer tid innan jag kan skriva min c-uppsats så att jag blir nöjd. Då kommer ju den stora frågan vad jag ska göra efter augusti. Min tanke är faktiskt just nu volontärarbete. Eftersom jag bor hemmabetalar jag ingen hyra och knappt någon mat vilket gör att jag kan spara ganska mycket pengar per månad. Jag har letat runt lite på internet och fastnat för Peru. Än så länge är det bara en tanke och jag måste se om det är genomförbart och om jag vågar. Det betyder att jag skulle resa till andra sidan jorden alldeles själv. De som känner till min neurotiska sida vet att det kan ställa till problem men det kanske också är något jag måste ta tag i innan det är dags att bli vuxen på riktigt. Vi får se. Häftigt vore det i alla fall. Min kära Toe har rest runt i Indien i över en månad med en vän nu och snart ska hon ge sig ut alldeles själv. Jag beundrar och inspireras av hennes mod. När det gäller mina mål med träningen och maten så har jag nu gått ner åtta kilo från första september vilket känns otroligt bra. Allt är mycket lättare. Skönt.

In the Celtic new year

Längst fram.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har inte varit en optimal dag. Jag hade tänkt gå upp vid halv åtta för att hinna göra något vettigt, till exempel måla mina möbler en gång till. Istället kravlade jag upp ur sängen klockan nio och tog mig ut på promenad till stan vid tio. Väl framme i stan klockan elva solade jag och tog mig sedan upp till jobbet vid tolv. Där var den förmiddagen. Jobbet var trevligt som vanligt och efter det var det dags för träning. Aerobic dance är alltid kul men det var inte så roligt som det brukar. Lovisa var sjuk vilket är väldigt tråkigt. Istället kom Josefin så det gjorde ju det hela bättre men jag var inte riktigt i form trots att jag äntligen var där i tid för att få en plats längst fram. Helt slut blev jag ändå så det var ju bra. Väl hemma kokade jag färsk brysselkål för första gången idag. Det blev riktigt bra, mjuka men ändå med tuggmotstånd. Jag har även försökt mig på att göra hummus men jag har ingen mixer och jag blev trött på att mosa med gaffel så jag får fortsätta imorgon. Det blev tydligen ett tre dagar långt projekt för jag fick blötlägga kikärtorna igår för att kunna koka dem i en timme idag. Hoppas att den blir god. Tre dagar kommer mina möbler att ta också. Jag grundmålade dem två gånger igår och har målat ett lager med färg idag men det behövs tyvärr ett till så det får bli imorgon. Jag har lite dåligt tålamod och tappar ganska snabbt intresset så det är inte så kul längre men nu får jag göra klart det minsann. Imorgon ska jag på PT-träning igen. Det kommer att bli jobbigt.

Both sides now

Tre indier.

Kategori: Gamla inlägg

Jag ska snart börja kalla mig Sverigetrotter. En helg i Helsingborg, en i Göteborg och på fredag åker jag till Stockholm. Denna helg har jag förvisso bara varit hemma och jobbat men någon gång ska man ju göra det med. Helgen i Göteborg var i alla fall hur mysig som helst. På fredagkvällen var jag och Linn ute och åt på en indisk resturang som heter Tre indier. Jag har aldrig ätit indiskt innan men det var underbart gott så jag rekommenderar den starkt. Efter det tog vi ett glas vin på en bar och satt där till vi insåg att vi var helt slut båda två och gick hem och lade oss. Morgonen därpå sov vi tills vi vaknade vilket blev till halv elva. Skönt. När vi ätit frukost tog vi på oss träningskläderna och gick till Systemet. Det kändes lite märkligt att vandra omkring bland hyllorna och se ut som en hurtbulle medan korgen sakta men säkert fylldes. Jag fick ett fågespel i kassan eftersom jag var så snabb med att visa leg. Det ligger nu utspritt i hela min väska eftersom jag inte orkade lägga ner korten i asken när jag tittat på dem. Efter promenaden till systemet gick vi faktiskt en riktig promenad i Botaniska trädgården. Där var hur fint som helst och vi gick nog där i en och en halv timme. När vi hade fått tillräckligt mycket frisk luft begav vi oss hem för lunch och dusch och sedan spårvagn in till stan. Jag hittade självklart något att handla. En svart klänning och en svart genomskinlig kavaj, typ. När solen gått ner var det snow board-tävling vid Göteborgshjulet. Jag kan ju noll om snow boarding men det var rätt häftigt. Förfesten höll miss Berg i och alla Linns vänner var supergulliga. Klockan 22 anlände vi till ett ställe som jag tror helle Valen (det var många smeknamn så jag har lite svårt att veta vilket som är det officiella). Vi var aningen överklädda eftersom vi struttade in där i klänningar och high heels medan resten av befolkningen lufsade omkring i bagybyxor och hoodie. Det struntade vi i och hade kul ändå. Kvällen avslutades på Push som var kanonkul men spelade så hög musik att jag hade lock för mina öron i tre dagar efter. En mycket rolig kväll med mycket att minnas och glömma bort till dagen efter. På måndagen hade jag mitt första träningspass med Peo. Det gick bra och tydligen är jag stark. På tisdagen var jag på aerobic dance som vanligt med Lovisa. Jag hade, i brist på rena träningskläder, ett vitt bomullslinne på mig. Det var helt onödigt när vi gick ut. Vitt blir tydligen genomskinligt när man svettas som en gnu. Onsdag - torsdag, torsdag - fredag och fredag - lördag jobbade jag natt men jag hann ändå med lite andra saker. I fredags lekte jag make up-artist och sminakde Mattias innan han skulle på sittning. Temat var Tv-serier. Efter det tog jag mig in till stan och Bulls där mina arbetskamrater hade after work. För mig blev det visserligen before work men det var trevligt ändå. Jag åt världens godaste oxstubbe. Mums säger jag bara. I lördags hade Mattias födelsedagsmiddag trots att han gått från gul till grön i ansiktet. Det var mysigt fram till att jag fick hasta iväg till jobbet vid halv nio. Igår var vi på middag hos farmor i hennes nya lägenhet. Där är otroligt högt till tak och hon är så liten så det såg lite märkligt ut men jag tror att hon kommer att trivas så småningom. Det är ju en stor omställning att flytta från ett hus som man har bott i i femtio år. Idag har jag jobbat, ätit lunch med Lovisa, druckit soja latte för första gången (det var riktigt gott!), träffat min PT och målat möbler. Jag skulle vilja påstå (att det är långgrunt här) att det har varit en produktiv dag. Imorgon börjar jag inte förän tolv så jag ska ta och promenera in till stan och sola och efter jobbet sedan blir det aerobic dance. Helt underbart.
You close your eyes


Lovisa kör (!) till Väla i ösregn och blåst.


Världens finaste Lovisa när vi var tvungna att börja med en kaffepaus.


Och sedan lite vila.


Yeah.


Jag köpte en tröja (bland annat).


Här är jag med alla påsarna. Mina fina gummistövlar har kommit på.


Frukost hos Linn i Göteborg. Omelett!


På väg hem från systemet.


Världens sötaste Linn.


"Där bor jag".


Vid Göteborgshjulet.


Snow board-tävling.


Jag är sjukt grym!