Camilla

Mitt liv och lite till

Förbannat nöjd.

Kategori: Gamla inlägg

Jag skrev ett förbannat bra inlägg här men blogg.se tyckte att det var dags för mig all logga ut så det försvann. Och jag orkar definitivt inte skriva om det.

Under stolen.

Kategori: Gamla inlägg

Jag har aldrig riktigt förstått mig på folk som vaknar upp morgonen efter en utekväll och har ångest. Jag har aldrig upplevt det tidigare. Oavsett hur full jag än blivit eller hur illa jag har betett mig har jag aldrig känt ångest. Förtvivlan och rädsla kanske men inte ångest. Fram till igår. I lördags var jag ute med min Emelie på Sivans. Vi åt först god mat hemma hos Emelie och sen bar det av på förfest hos Peter. Jag gillar att bli bjuden på alkohol, det ska jag inte sticka under stolen med. Däremot gillar jag inte att jag själv inte kan tacka nej även om jag vet att det aldrig kommer sluta bra. Jag tackar Johanna så hjärtligt för generositeten men tillsammans med den och min egen alkohol var det inte så lyckat. Egentligen betedde jag mig nog inte värre än vad jag brukar (vad jag kommer ihåg) men dagen efter kände jag en ny sorts illamående som jag nog skulle kunna definera som ågest. Vad som utlöste detta vet jag inte jag vet bara att jag helst inte vill känna det igen. I fredags så var vi på Grace i stan i alla fall och det var förvånansvärt trevligt. Idag startade den nya delkursen på riktigt. Föreläsaren, Jan Einarsson som också skrivit kurslitteraturen, var kanonbra. Jag gillade sättet han lade upp lektionen på och så var han intrssant att lyssna på. Nu ska jag äta för Wibban tvingar med mig på box fastän jag egentligen inte orkar. Pust.
Så skimrande var aldrig havet

Hinner inte.

Kategori: Gamla inlägg

Hinner inte med mitt liv just nu. Inte att skriva blogg heller...

Paniken växer.

Kategori: Gamla inlägg

En dag i slapphetens tecken. Rödvinet satte tydligen sina spår. Jag har varit megaseg idag. Det började bra med att jag gick upp vid tio och pluggade lite (med betoning på lite) och gjorde lite annat viktigt sen blev jag rastlös och bjöd ner Hermis. Tillsammans åt vi kola och såg på TV. Sen somnade hon i min säng medan jag spelade patience och söng till Roxettelåtar. Visst är det skönt med sådana dagar men jag känner att paniken växer för var minut som går. Det är så mycket jag måste göra denna veckan som kommer. Jag tänker inte rabbla upp allt för då blir det så verkligt. Paffy har varit väldigt gullig idag. Han känner nog ändå på sig när man inte är på topp. Gulligast var han när han lade sig till rätta med benen åt sidan bredvid mig när vi såg på TV. Vad skulle jag göra utan dig? Och vad ska jag göra när Lovisa inte klarar att vara utan dig längre? Det finns egentligen inte mycket mer att säga idag förutom att jag mår illa efter all kola. Men det är det vaärt för fy satan va gott.
I'm spending my time, watching the days go by. Feeling so small, I stair at the wall...

Vilken sockerchock.

Kategori: Gamla inlägg

Vilken sockerchock jag har fått upplava den här helgen. Igår Lagade jag himmelskt goda köttbullar och potatismos och sen åt vi klyftpotatis, lövbiff, sås och vitlöksbröd mm på kvällen. Det var i och för sig inte så mycket socker i det men det var ruskigt gott. Däremot så blev det självklart päronpaj och vaniljsås till efterrätt, helgen till ära, och det följdes av godis. Efter spöktimmen begav vi oss ut på skogsvägarna (inte grusvägar utan vägar som har skog på båda sidor) för en lite spökrunda. Det var ruskigt läskigt eftersom vi körde vilse och helt plötsligt hamnade vid Sigfridsområdet när vi från början körde i motsatt riktning. Jag noterade en sak med mig själv. När jag blir rädd blir jag helt tyst. Det är ganska skumt ändå. De flesta brukar prata för att lunga ner sig själva men jag sitter för mig själv och tänker ut alla möjliga scenarion som kan uppstå. Jag tror inte att det är någon särskilt bra teknik eftrsom det oftast gör mig mer rädd än innan. Tillbaka till sockerchocken. Idag gick jag upp tidigt och diskade och städade. Duktigt tycker jag men eftersom jag skulle ha besök på kvällen var det en nödvändighet. Efter diskandet och städandet började jag min dag som godistant. I flera timmar stod jag, tillsammans med Wibban, framför spisen och gjorde chokladkola, chrispisar, äppelmos och ädelostbollar. Ädelostbollarna var sjukt goda. Upptill detta gjorde jag också små fina askar och burkar att lägga allt i. På kvällen kom Hermis, Sanna, J.Lindh med partner och så Wibban så klart och smakade på allt det goda. Vi firade med glögg och vin dessutom. Utgång blev det inte vilket jag till en början tyckte var synd eftersom det var så länge sen jag var på Sivans men nu känns det förbannat skönt. Jag kanske till och med får något gjort i morgon då. Men visst känner jag av vinet, Hoppas inte jag druckit så mycket att jag känner av det imorgon. Rödvin är en fara för huvudet. Dags att ta fram boken igen och fortsätta läsa. den är sjukt spännade, Danslärarens återkomst.
Jag kan ge utan att ta, jag kan få dig att må bra. Åh Camilla sov en natt med mig.
Jag kan ge dig min hand och mitt hjärta står i brand. Åh Camilla du kan inte säga nej, till en natt med mig.

Helt slut.

Kategori: Gamla inlägg

Fy fan alltså. Idag har jag fått massa motion och träning. Jag och Wibban skulle ta en liten trevlig promenad runt Växjösjön igen så vi började gå ungefär vid fem för att vi skulle hinna gå och sen hinna gå inom Willy's på vägen tillbaka och handla. Jag hade nämligen tänkt att jag skulle vara tillbaka i tid för lite plugg och sen laga mat som skulle så på bordet när Hemis kom tillbaka från sin radiosändning. Hon har nämligen varit så gullig och lagat mat till mig flera dagar nu så jag ville bjuda igen, men nej. När Wibban och jag kommit halvägs runt sjön kom jag på att jag glömt min plånbok, ringa mamma för att hon skulle föra över pengar och dessutom handlingslistan som jag behöver för allt kul jag ska laga på lördag. Så efter att ha ringt mamma och fixat det fick vi gå hela vägen hem igen och hämta listan och plånkan och gå tillbaka till Willy's. Bara det var riktigt jobbigt. Sen var det väldigt trevligt inne på Willy's när vi handlade men sen när vi skulle gå upptäckte jag till min fasa att ingredienserna till lördagen vägde aningen mer än jag räknat med. För min otränade och redan slutkörda kropp visste jag att det skulle bli en pers att ta mig hem. Och självklart hade jag rätt. Jag är helt slut i benen och armarna och axlarna värker. Dessutom kom jag inte hem förän halv nio och både jag och Hermis (som dessutom fick vänta på mig) var vrålhungriga. Så istället för hemlagade köttbullar och hemlagat potatismos fick det bli färdigsoppa och bröd. Men det var gott ändå. Vi hade seminarie idag på morgonen (redan klockan åtta!) och det gick faktiskt bättre än jag trodde. Jag fick responsen på förra arbetet igår och det var också bättre än förväntat. Det kunde i och för sig varit ännu bättre än det var men ändå, jag är nöjd. Så jag kanske har valt rätt ändå. Börjar kännas lite mer stabilt nu i alla fall. Egentligen borde jag plugga nu men jag tror att jag ska läsa min skönlitterära bok och sen sova istället. Kommer ändå inte bli något vettigt av det och jag har faktiskt redan pluggat en massa timmar idag.


Move around the floor in a locomotion

Lite stressat.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har varit en bra dag. Vaknade i precis lagom takt genom att lyssna på musik medan jag låg kvar i sängen och såg snöflingorna dala utanför mitt fönster. Martin och jag var relativt effektiva och blev klara med det som ska redovisas imorgon. Det kommer bli kanon. Typ. Jag har varit på möte med Sista Brefvet (VXUs skoltidning kan man nog säga) idag. Och jag ska få ett helt uppslag. Jag tänker inte avslöja vad det ska handla om men det kommer bli fruktansvärt bra och nyttig läsning. Min lördag kommer bli kaotisk. Känns lite stressat eftersom dead line är den 23e och jag har en massa i skolan som hänger över mig men jag arbetar bäst under press så det ska nog gå vägen ändå. Dancen idag var rolig om man bortser från tjejen som stod bredvid mig, eller rättare sagt ivägen för mig. Jag ska nog söka till att bli instruktör på Vugi. Det hade varit roligt och att få träna gratis är alltid bra. Maten stod på bordet när jag kom hem. Finns det något bättre? Tack Hermis! Kanongott dessutom. Och nyttigt. Nu är det nog dags för mig att ta en het dusch och sen blir det pluggeliplugg och sova tidigt. Upp redan klockan 7 imorgon kommer bli tungt.
Lights will guide you home

Små, små.

Kategori: Gamla inlägg

Det är otroligt hur väder kan få en att må. På väg hem från Wibban ikväll såg jag små, små snöflingor sakta dala framför ljuset från gatlyktan. De var så små att de inte syntes annat än när ljuset från lyktan reflekterades från dem. De fick mig att, trots min tidigare sinnesstämning, känna mig som en stjärna. En stjärna som överöstes av av glitterkonfetti och allas ögon lös av beundran och var riktade mot mig. Jag längtar inte efter kändisskap och "stärnglans", jag gjorde det ett tag men inte längre. Trots det käns det ändå underbart att få uppleva det någon gång då och då. Även om det bara är jag som står i snön under en gatlykta. Jag har svårt att skriva idag. Inget flyter på som det ska. Bäst att jag slutar nu innan det blir allt för djupt. Annars kommer jag ångra det imorgon.
The silence was so thick you could cut it with a knife

Och mu.

Kategori: Gamla inlägg

Att lyssna är svårare än vi tror. Så sa min lärare idag. Det fick mig att tänka på att hon faktiskt hade rätt. Det är inte ofta man verkligen lyssnar på vad folk säger. Det som är viktigast är att höras. Höras och synas. Om man inte hörs och syns så finns man inte. det fanns en bussreklanskylt en gång som sa det: Syns du inte finns du inte. Och det är det de flesta av oss lever efter. Men visst är det så att även de som lyssnar även har en betydande plats. Om alla skulle försöka höras och synas hela tiden skulle det bara bli en massa sorl där det inte skulle gå att tyda något viktigt. Särskilt för mig som har svårt att sortera ljud. Det viktiga är nog att man hittar en balans. Men det kan ju inte vara 50/50 för man måste faktiskt lyssna mer än man pratar. Helt plötsligt kom jag på att medan jag tänkt detta och lite till hade jag inte lyssnat ett dugg på min lärare. Igår såg vi en film. Det var en dansfilm som jag inte kommer ihåg namnet nu men den var ganska lam till en början men i slutet trodde jag att jag skulle spricka av lycka och spänning. Och fy satan vilka dance moves. Jag måste börja dansa igen. Finns det sånt här i Växjö? Fettodansen efter filmen var i och för sig het. Och jag uppskattad verkligen "Wolf", "Phytons" och "Mu". Vi får se till att starta upp "svanarna" på riktigt. I morse gick jag och Wibban på en promenix upp till vattentornet och skrek lite och kastade sten i marken. Det är ett mycket roligare vattentorn än det vi har i Söndrum. Jag har dessutom fått reda på att det Basshunter har gjort en ny låt. Japp det har han, och den heter faktiskt något så vackert som "Camilla". Det tar mig emot att säga att den faktsikt är lite bra. Det är väl ingen top-liste-låt men trallvänlig i alla fall. Om han döper nästa låt till Svensson så är det lite läskigt (Anna Camilla Svensson är mitt namn) Drumdisch. Ikväll ska jag få gratismat och gott sällskap hos Jonas och Sofie. Ska bli mysigt men jag kommer antagligen att bli tvingad att se på fotbollsgalan. Men det kan i och för sig vara rätt trevligt det med.

Oh oh oh oh oh ohooo why you had to go away from aaaall, me love?

En fönsterputs.

Kategori: Gamla inlägg

En lugn och mysig helg i Halmstad avklarad. I fredags umgicks jag med Mangeponken och hans kompisar vilket var väldigt trevligt, om man bortser från några oösnkade påhopp. Men det får jag väl leva med. På lördagmorgonen åt vi frukost ghela familjen samlad och löste poängjakten i hallandsposten. Alltid lika trevligt. Sen såg jag på Pippi i Söderhavet och så kom Bea på en sabbvisit. Så kul att se henne och hon är så snygg i lugg så det är helt sjukt. Måste säga att jag blev lite avundsjuk när hon sa att de skulle ha sushikväll. Sushi är ju så gott! Men maten vi blev serverade på Mattias 18års fest var definitivt inte fy skam det heller. Kanongod kykling a la Estrella. Chips i maten, kan det bli bättre? Kvällen flöt på och inehöll många skratt och djupa disskussioner och avslutades med ett parti TP Mattias och Sofie var i ett jag och jag och Andreas i det andra, men jag kan inte säga att han gjorde så mycket nytta. Spelet i sig var inte så enkelt måste jag säga. Det var någon specialgenusversion med en massa frågos om regisörer. Jag kan (om jag har tur) komma på två regisörer; Lasse Hallström och Stephen Spielberg. Men sen skulle man ju kunna vilka filmer de gjort för att få rätt på fågan och det var ju inte det lättaste. Så Sofie och Mattias vann. Nog om det. Nu börjar det till och med bli kallt i Halmstad så nu är vintern på väg. Idag var jag uppe klockan tio och sprang över till Konsum för att köpa frallor och en present till min kära far (det är fars dag idag, annars skulle jag inte ens komma på tanken). Han blev väldigt glad och överraskad. Fram tills nu har jag letat i vårt skivskåp och hittat en massa roliga skivor som jag ska ta med mig till Växjö. Jag ska även ha med mig julpynt (en gran och en stjärna), vinterskor, en stavmixer och en försterputs. Lyckat besök måste jag säga. Jag funderar på om jag ska ta en promenad till Jansabryggan med kameran men jag tror inte det. Jag har inte tillräckligt varma kläder med mig och jag vill inte förfrysa nu.

Pilutta dig en hemlighet, pilutta dig som ingen ingen vet

En Oscar.

Kategori: Gamla inlägg

Uppe tidigt idag och det funkade. Har faktiskt varit mycket piggare idag än vanligt. Konstigt nog. Städade och halvt diskade inför Martins besök. Vi slopade manuset vi skrivit för filmen och diskuterade julen istället. Jag var för och Martin var emot. Blev riktigt bra faktiskt. Ella ja typ. Får nog bli en Oscar för uppföljaren istället. På tal om julen börjar jag faktiskt bli lite sugen på det nu. Men jag vägrar börja förän i december. Jag har köpt julkulor som jag ska dekorera min lilla etta med men definitivt inte än. Och det blir ingen julmust och inga juleskum förän i december. Pepparkakor har jag smygätit lite på men det var Hermis fel. Jag var bara tvungen att smaka. Hemskt. I skolan hade vi övning. Den gick till så att vi skulle låtsas att vi krachat med ett flygplan i en sjö i fjällen där det var en meter djup snö och 12 mil utanför närmsta bebyggelse och så skulle vi rangordna vilka saker från planet vi skulle ta med oss. Det blev vilda diskussioner och många olika roller trädde fram. Vår lista stämde inte alls särskilt bra överens med "experternas" men jag tror ändå att vi hade varit ett överlevande team i fjällen. Mest för att alla är så bra. Efter skolan (halv fem!) tog jag och Hermis buss nr 7 in till stan för att inhandla min nya klänning till på lördag. Jag vet inte riktigt om jag gillar den än men det löser sig nog med tiden. Snygg är den i alla fall. Vet bara inte riktigt om den är jag. Tros att jag är pankis best'llde jag och Hermis pizz från Excelle. Hemkörning i alla ära men man blir ju lite trött när et tar en timme och en kvart att få den levererad. Men faktiskt var det värt väntan. Den var god. Synd bara att jag åt mig mätt på "förrätten" (tonfiskröra och kex). Cola fick men till också. Och sallad. Jag har börjat läsa en ny bok nu: Henning Mankells Danslärarens återkomst. Den är så läskig så jag vet inte vad. Vågar knappt sova efter att ha läst i den. Men spännande är det. Imorgon blir det Halmstad för hela slanten. Matti fyller 18 och det ska firas med pompa och ståt (därför jag köpte klänningen). Kommer bli kanon. Synd bara att mor min ska upp till huvudstaden med farmor och se Sound of Music (vilken jag också vill se. De kunde valt en annan helg tycker man). Men jag, pappa och Adam ska nog klara av att roa oss tillsammans med familjen Andersson m.fl. Blir nog inga som helst problem. Så imorgon blir det till att städa lägenheten och Paffys bur ordentligt så att det är fräscht när jag kommer tillbaka. Jag har faktsikt kommit på att det är mycket trevligare att komma hem till ett städat hem än ett stökigt. Well, it doesn't take a genius to figure that out. Hemma i Halmstad har de fått de nya sofforna så nu kommer jag inte känna igen mig längre. Nya soffor och ny megaTV. Har jag kostat dem så mycket att de plötsligt blivit miljonärer nu när jag flyttat ut? Illa är det. Nu ska jag krypa ner i min säng med min fantastiska bok och mysa med tända ljus. Det enda som saknas är ett badkar.
Det strålar en stjärna

Konstant trött.

Kategori: Gamla inlägg

Ännu en dag har passerat här på Campus och hade jag haft föreläsning idag hade jag bergis försovit mig igen. Jag förstår inte vad det är med mig. Jag är konstant trött. Måste sluta upp med det. Det kanske är så att jag sover för mycket. Det är ju inte många dagar jag har en tid att gå upp till. Imorgon får jag i alla fall ta mig upp i tid. Inget sjusovande då inte. Martin ska komma hit och spela in film i min lägenhet. Bara han och jag. Värsta biosuccén tror jag. Jag ska "spela" (för jag är otroligt bra på att agera) en tjej i 15års åldern som nyss har varit på utveklingssamtal med pappa (Martin då) och fått reda på att jag har IG-varning i tre ämnen. Matte, hemkunskap och tyska. Jag lovar att det blir spännande. Kanske till och med en Oscar, vem vet? Vi har i alla fall ett förbannat bra manus som utspelar sig på fem minuter. det enda som är problemet är att filmen ska vara på 10 minuter så vi får väl fylla ut med konstpauser och flashiga effekter. I alla fall så har jag en del att göra imorgon innan han kommer hit. Först ska jag göra mig iordning och äta frukost och så sen ska jag städa och ta tag i mitt diskberg (jag blir så arg på mig själv att jag inte diskar efter varje måltid). Eftersom han kommer typ vid 10 så får jag nog gå upp vid fem om jag ska vara klar tills dess. Jobbigt värre. Jag och Wibban har promenerat runt Växjösjön idag. En mycket trevlig promenad på en och en halv timme. Jag vet att det inte ska ta mer än en timme att gå den rundan men nu är det så att jag har ärvt en egenskap av min far som gör att det tar lite längre tid att gå promenader. Jag älskar att upptäcka och utforska nya platser. Och runt Växjösjön fanns det massor att upptäcka och utforska. Sen en annan sak som jag också ärvt av min far är att jag inte promenerar så raskt, men det rör mig inte i ryggen. Det var Top Model Stockholm ikväll, vilket jag såg hos Emelie. En sak som är förbannat onödig men som jag ändå måste ta upp är varför det heter Top Model Stockholm och inte Top Model Sverige? Löjligt. Det som också är ganska löjligt är programmet i jämförelse med den amerikanska versionen. Det händer inget spännande. Musikvideon de spelade in idag kändes väldigt B och bilderna de tar är fina men ganska tråkiga och Vendela (eller Wendela? = programledaren) är definitivt inte min favorit. jag lagade sjukt god middag ikväll. Tagliatelle med lax (ett recept från tasteline.com). Jag marinerade laxen med olivolja, lime och vitlök och sen stekte den. Lax + sås + tagliatelle = gott! Behövdes dock lite salt och peppar men det fixade jag. Undrar vad jag ska laga till imorgon. I och med att Åreresan är betald nu så är jag pank i 17 dagar till. Känns stabilt. Jag har i alla fall lite nudlar och varma-koppen-soppor i skafferiet. Lyx.
If I Could Turn Back Time

Inspelade filmer.

Kategori: Gamla inlägg

Jaha. Idag har jag alltså försovit mig. Det händer väldigt sällan men när det händer så händer det rejält. Min kropp ville absolut inte sova igår. Efter att ha tittat på Boston Tea Party igår, vilket var hysteriskt roligt, tänkte jag för mig själv att jag skulle vara duktig och gå och lägga mig i tid. Jag stängde av datorn, gjorde mig iordning för natten och kröp ner under mitt ljuvliga täcke. Pang! Så var jag klarvaken. Jag läste lite, hittade på historier för mig själv, försökte lösa lite världsproblem men ingenting fick mig trött. Sista gången jag tittade på klockan (som btw står snett) innan jag till slut lyckades med mitt uppdrag var hon några minuter i sex. Så därför när alarmet ringde klockan 8 i morse stängde jag av det. Med min förkylning som jag dragit på mig och sen två timmars sömn på det hade jag inte överlevt en tretimmarsföreläsning. Så nu när jag förklarat det kan jag gå in på lite roligare grejer. Tillbaka till Boston Tea Party som visades igår kväll. Jag har nog aldrig skrattat så mycket som när Filip och Fredrik visade sina gamla inspelade filmer från när de var yngre. Jag skrattade inte egentligen åt så mycket av va de gjorde utan mer åt att jag har X antal sådana filmer på lager. Lovisa och jag har spelat in en hel melodifestival. Även Fenja, Joffa och Amalia är med  under andra omständigheter. Sen det där med oändligheten är ju förbannat spännande, otroligt svårt att förstå dock. Jag tror att vi har för små hjärnor för att förstå oändlighet. Sannolikheten att det just nu skulle finnas en likadan Camilla som sitter i myskläder och skriver blogg någonstans ute i universum är otroligt liten men ändå oändlig eftersom någonting (hur litet det än är) multiplicerat med oändligheten är oändligt. Grymt knepigt. Alle var här och hälsade på i helgen. Väldigt kul att se henne igen. Och partaja då förstås. Det har blivit en del partajande här i Växjö faktiskt. Jag har egentligen inte reflekterat över det tidigare men det är en ganska skum känsla när man tänker: "Hoppas att vi bara ska gå ut två gånger denna veckan." Och att man blir lycklig när man lyckas hålla det till att man bara festar på helgen. Men det är väldigt roligt att partaja. Skolan är helt okej. Det vi gör just nu känns ganska flummigt måste jag säga men då och då lär jag mig något nyttigt. Förra kursen kändes lite mer givande. Nu ska jag se om någon vill hänga med in till stan.
I need a visit to Vienna