Camilla

Mitt liv och lite till

Jag började.

Kategori: Gamla inlägg

Ibland är livet bara så där bra. Det har varit en lång dag på jobbet. Jag började i receptionen. Det var första dagen jag stod "själv". Jag frågade ju mina kollegor hela tiden men jag är ändå ganska nöjd. Direkt efter det begav jag mig ner till växeln för ännu ett arbetspass. Kaos var det. Nej det gick helt okej men det var sjukt många som ringde hela tiden så jag blev helt slut. När det arbetspasset var slut cyklade jag nästan direkt till TK (det blev en liten paus på Vattenporten för att säga hej till Lovisa och Annika). Väl dpå gymmet träffade jag till min stora förvåning underbara Paulila som tagit en paus från alla festligheter i Lund för att få lite lugn i Halmstad. Ack så fel hon hade. Hon ska med imorgon. Lovisa ska nog vara tråkig och inte göra det. Men hon är så rolig alltid annars så det gör inget. Jag har underligt nog börjat följa en serie på ettan som heter Elvis i glada Huddik. Den handlar om utvecklingsstörda och normalströrda som tillsammans spelar en pjäs. Hur härliga som helst. Jag saknar ändå mitt jobb på gruppbodstaden lite. De är ju så underbara alla som bor där. Fast det är ju alltid bara de bra stunderna man kommer ihåg. Det var rätt slitigt ibland också. Imorgon är jag i alla fall ledig. Underbart!

And you're a thousand dollar playboy
That I just can't afford

Ord är överflödiga.


Omgång två.

Kategori: Gamla inlägg

Jag vaknade tolv igår efter att ha jobbat natt och vips så var jag inne i stan. Målet var att hitta något snyggt till kvällen som skulle passa mitt halsband jag köpte i Växjö för några helger sedan. Det började inte så bra och jag var trött och stressad så jag tappade ganska snabbt lusten. Som tur var kom mina kusiner in till stan också och så mötte vi upp Sofie, Anna, Martina och Josefine och fikade på Roberts Coffee. Jättemysigt. Helt plötsligt fick jag syn på klockan och såg att hon var 15.40 och stan på lördagar stänger 16.00. Paniken infann sig. Jag gick med raska steg till Nicco där jag hittade både ett par svarta jeans och ett svart linne som passade kanonis till mitt halsband. Lycka i höjden. Jag köpte också ett svart flätat skärp så att jag kan använda mina andra byxor som jag köpte på Gina för en månad sedan och som har töjt sig så mycket att de ramlar av. Inte kul men skärpet är snyggt. Efter staden var det bara att åka hem och göra sig iordning för kvällen. Den började med middag hema hos Sofie. Hur mysigt som helst! Det serverades langos (friterat bröd från Ungern) med räkor rom och gräddfil till. Fantastiskt gott. Efter maten anslöt sig Lovisa och vi spelade ett spel som handlade om att komma överens. jag och Lovisa vann båda omgångarna trots att vi var i olika lag omgång två. Vi är så bra! Jag och Lovisa begav oss lite senare ut på stan för att fira löning och där mötte vi upp Ninni. Det blev först en sväng till Gastons och sedan avslutades kvällen på Mårtenssons. En mycket lyckad lördag. Idag har jag skrapat bort färg från taket i mammas och pappas blivande sovrum. Ett arbete som senare visaade sig vara helt onödigt. Vi måste ändå lägga nytt tak. Kul. Jag och Adam (min kära lilla lillebror) lagade mat ikväll. Äkta Svenssonmiddag. Det blev tacos och jag gjorde en alldeles underbr egen guacamole. Himmelskt! Imorgon börjar jag kvart i 7 vilket är hemskt tidigt men jag slutar kvart i ett så det är rätt skönt ändå.
DJ Trexx in da house pump the base


Först Roberts Coffee och sen champagne.


Langos


Mat, mys och spel.


Kvällens outfit.


Kvällens outfit.


På gastons.

Frysta hallon.

Kategori: Gamla inlägg


Kesella med frysta hallon. Mums!


Väl dolda.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har jag inte gjort mycket. Jag vaknade vid fyra, dammsög huset och sedan var det dags att träffa kusinerna mina. Helena, mellansystern, har åkt till Nepal för att spela in ett reseprogram så hon saknades men det räckte gott och väl med Sofia och Catarina. Älskar att träffa dem. Imorgon ska jag ta med dem in till stan för lite shopping. Det passar alldles utmärkt för min del för jag måste hitta en topp eller en klänning som passar till mitt halsband som jag köpte i Växjö. Det är inte alltid så lätt. Efter vår lilla shoppingtur åker kusinerna till Växjö för att träffa den andra sidan av deras släkt och jag ska till Sofie på Langos-kväll. Ska bli mycket spännande det här. Idag känns verkligen effekten av dubbelpasset igår. Jag visste inte ens att jag hade så många muskler i min kropp. De är väl dolda. Ont gör det i alla fall.
Ett år försvinner utan ljus

Catarina och Sofia

På topp.

Kategori: Gamla inlägg

Nu är jag slut. Jag och Lovalisan har definitivt testat våra gränser idag. Jag vaknade klockan ett och hann därför inte göra min zucchinilasagne. Istället fick jag göra kesoplättar och älgskav. Kesoplättar är vanligtvis nu för tiden min favoriträtt men idag ville de inte alls som jag ville. De ville inte hålla ihop och inte heller lossna från stekpannan. Dessutom smakade de inte lika gott som de brukar. Det kan vara för att jag la i rivna morötter. Besviken är jag. I alla fall så mötte jag upp Lovalisan i stan (eller egentligen vid Kringelängsvägen men vi var snabbt inne i stan efter det). Där gick vi runt lite och var på strålande humör båda två. Nej, jag tror att vi hade ätit taggtråd båda två. Vi höll oss hövliga mot varandra ganska bra ändå och när vi sedan var framme vid TK så var humöret på topp igen. Nästan i alla fall. Det var dags för vår första riktiga prövning. Dubbelpass. Vi började fint med Basic 45 (ett basspinningpass som faktiskt bara är 35 minuter långt). Det räckte gott och väl för att vi båda skulle bli rejält svettiga. Jag trodde inte att jag skulle orka så mycket så jag tog det ganska lugnt vilket jag ågrade när passet väl var klart. Det skulle senare visa sig vara ett ypperligt drag. Efter en halvtimmes paus, med lite stretching, var det dags för pass nummer två; core,rumpa,lår. OMG! Jag visste redan innan att jag inte är särskilt core-stark men det här var hemskt. Skam den som ger sig men jag och Lovis fick ge oss några gånger ändå. Det här behöver vi boka in oss på permanent. Dock ska vi ju på party nästa onsdag så då är det inte lönt att träna på torsdagen sägs det så vi får leta upp ett annat core-pass. Det går ett precis innan aerobic dance-passet på tisdagar men det känns som att våra kroppar inte riktigt är redo för det än. Ett senare projekt. Precis som med Intervall 75 puls. Ett senare projekt.


As long as the wrong feels right

Förtrollad plats.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har varit en låång dag. Jag lyckades med att somna i ordentlig tid för att kunna ta mig upp klockan 07.00 i morse så det var bra. Dock var det helt meningslöst. Jag var på Risk 1an på körskolan och den film de visade har jag sett minst tre gånger förut. Allt de sa har jag hört tre gånger förut (dessutom står det i teoriboken). Något som jag inte hört förut var hur KRIS (Kriminellas Revanch I Samhället) arbetar men det förstod jag däremot inte vad det hade för relevans till kursen. Det värsta var dock att det kostade 800:-. Det var 15 personer i lokalen och det blir alltså 12000 SKR per tillfälle. Jo men visst. Jag hoppas ändå att det var någon av de små liven som lärde sig något. Det var lite lagom deprimerande att gå in i salen och definitivt vara äldst. Jag gillar inte det. Efter det cyklade jag till jobbet. Där hände det inget speciellt men var trevligt och mysigt som vanligt. Direkt efter jobbet åkte jag ner till farmor och hjälpte till att packa och försöka ta bort de sista skåpsdörrarna i köket. Det nya golvet är lagt nu och det blev kanonfint. Själva köket kommer imorgon och om en vecka är det förmodligen klart. Ska bli så spännande! Det är faktsikt som en helt annan värld när man kommer ner dit. Till vårt gamla nya hus. Det är en förtrollad plats. Jag måste försöka hålla mig vaken i natt så att jag kan sova länge imorgon. Dock inte för länge för jag ska städa och laga zucchinilasagne och träffa Lovalisan i stan och träna core och spinning och duscha och äta och sen åka till jobbet. Nattjobb igen alltså. Jag har hittat ett nytt onlinespel som är beroendeframkallande. Douchebag workout. Får lätt tiden att rinna iväg. Imorgon kommer dessutom mina kusiner från USA. Men jag får vänta med att träffa dem tills jag vaknar på fredag. Lovely!

Goodbye Sunshine

Good times

Lagom bitter.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har varit en mysig dag. Efter att ha jobbat natt vaknade jag vid 12 och gick upp. Fyra timmars sömn är ganska lagom för att orka med resten av dagen och dessutom kunna somna på kvällen igen. Det är nämligen så att jag ska ha teorilektion på körskolan imorgon. Detta hade jag helt glömt bort tills Lotta på jobbet frågade mig i morgse hur det gick med körkortet. Phu vilken tur. Det kostar 800 spänn så det hade inte varit kanonkul att behöva betala det två gånger. Jag är lagom bitter. När jag stigit upp lagade jag min lunch som bestod av räkor, crab sticks, haricots vertes, cous cous och rödlök (jag hade i lite mozzarellaost också men ytterst lite). Sedan ringde Wibban och vi tog en promenad från Görvik till Tylösand och tillbaka. Efter det somnade jag en timme på soffan och blev väckt av mamma som påminnde mig om att vi skulle åka och handla. Jag har handlat ingredienser för att göra rotmos (morötter och en kålrot) och så köpte jag scampi och vit quinoa. Och imorgon ska jag ha kalvsylta på mackan. Mums! När vi hade handlat klart körde mor min mig till träningen där jag mötte upp Lovis. Vi körde stenhårt på aerobic dancen och då märkte jag att jag sovit lite och att jag inte ätit något sedan lunch. Minus i kanten på det. När jag kom hem så lagade jag i alla fall kycklinggryta som blev kanongod. I'm awesome. I morgon blir det som sagt teorilektion sedan direkt till jobbet sedan direkt till farmor för att måla och sedan direkt till stan för en liten kvällsdejt med Alex. Upptagen är snart (eller i alla fall imorgon) mitt mellannamn. Efter imorgon ska jag vända tillbaka dygnet igen för att jobba natt torsdag och fredag. Jobbigt! Allt som allt har detta varit en riktigt bra dag.
Reaching the stars above
Touching the sky

För ca 6 år sedan

Banne mig.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har jag och Lovalisan varit på biblioteket. Vi tänkte att vi behövde bli lite mer bildade. Alltså läser jag nu en bok om pesten och Lovis har tagit sig an miljön. Tanken är att vi sedan ska redovisa för varandra vad det handlar om så att vi båda lär oss om båda ämnena. Min bok är faktiskt sjukt intressant. Pesten är mycket fasinerande. Nästa bok jag ska ta mig an har jag redan bestämt ska bli Utvandrarna. Jag har länge tänkt läsa den men det har aldrig blivit av så nu banne mig. Imorgon är det aerobic dance som gäller. Ska bli kanonkul. Jag har motionerat alldeles för lite på senaste. Det blev ju en del dans i lördags men jag får nog inte räkna det som träning.


Russian roulette

Kokt rödbeta.

Kategori: Gamla inlägg

En härlig helg har passerat. Jag har lekt byggarbetare och rivit kök och golv i helgen. Riktigt kul faktiskt men väldigt ansträngande. Igår var jag och Lovalisan ute och gjorde stan. Det blev lite mer vin än det var tänkt men kvällen var kanonkul och för övrigt höll jag mig till mind kostplan. Jag åt förvisso nattamat men istället för pommes eller hamburgare blev det en kokt rödbeta istället. Klapp på axeln. Idag på morgonen var jag jättetrött men det var bara att stiga upp och börja riva kök igen. Jag fick sova lite på eftermiddagen för att orka med att jobba natt. Nu är valet avgjort. Glädjande var att Alliansen får fortsätta att regera och definitivt inte lika glädjande är att Sverigedemokraterna fick en vågmästarroll i riksdagen. Jag blir så trött på alla hillbillies som inte förstår konsekvenserna av deras val. Jag har i alla fall sett hela valvakan och det är ingen glädje hos något av partierna. Trisst. Imorgon ska jag och Lovisa till biblioteket i ett försök att bli lite mer allmänbildade. Vi får se hur det går.

What's the point of doing anything

Kanonkul kväll.

Kategori: Gamla inlägg

Hemma efter en alldeles kanonkul kväll med Lovalisan. Bättre kan det inte bli även om vårt uppdarg misslyckades.

Oh my God

Enligt mig.

Kategori: Gamla inlägg

Nu är jag hemma en fredagkväll och ser på slutdebatten. Det väcker mycket tankar inför valet. I skrivande stund diskuterar de vården. När det kommer till vårdcentraler, vilket diskuteras just nu, tycker jag definitivt att det är en god idé med privatisering. Kanonbra! Då kan man ju välja själv. Men för de som inte väljer själva, till exempel förståndshandikappade och äldre, som inte kan välja själva tycker jag att vården ska vara kommunal. Det ska enligt mig ligga på kommunens ansvar att de får tillräcklig vård. Det ska inte gå att tjäna pengar på de som inte kan säga ifrån. Personalutveckling anser båda blocken och även jag är viktigt för äldrevården.
På skolfronten är det en nedåtgående trend som pågått en längre tid. Alliansen har konkreta förslag för att förbätta arbetsmiljön för eleverna så som beslagtagning av mobiltelefoner, splittring av mobbinggrupper iställer för att flytta på den som blir utsatt samt betyg och nationella prov i tidigare åldrar. Jag tror att detta är en bra väg att gå. Mona Sahlin (S) frågade Fredrik Reinfelt (M) vilken sorts lärare som fungerade bäst om han tänkte tillbaka; Den som arbetade utefetr diciplin eller den som var vänlig och mötte eleverna efter deras egna behov? Självklart var detta en retorisk fråga och jag har inte citerat den med exakta ordalag. Mina tankar faller i alla fall på högstadiet till det motsatta som Mona ville att de skulle falla. Under högstadiet så vet jag att för min del så var arbetsmiljön definitivt bättre med de lärare som hade auktoritet och diciplin på eleverna. De som inte tillät att det viskades i klassrummet eller att eleverna käftade emot. Däremot de lärare som försökte möta varje elev på deras nivå blev för mycket vänner med eleverna och förlorade på så vis sin auktoritet som lärare. Detta är självklart mina egna tankar och reflektioner. Dock så är det så jag tänker på mina tidigare lärare och detta gäller även de som jag haft undre gymnasiet och universitetet. När det gäller brottsligheten var alla partier överens om att resurser måste sättas in i tidig ålder. De diskuterade hur rättssystemet skulle fungera men jag tror att det viktigaste är att barnen får stimulans. Relevant stimulans. nte ungdomsgårdar som säljer bubbelgum och spelar dansband. Ungdomars intressen skiftar och därför måste kommunerna vara flexibla och satsa mer på var man möter ungdomar just nu, och sen. Till exempel är skateboardkulturen något som många för ett par år sedan förknippade med allt möjligt otyg medan de som utövade det och även andra som såg på (som jag) visste att det inte var så. Nu har i alla fall Halmstad kommun gjort en satsning på skate men jag tror att det finns andra områden där det också kan satsas resurser på. V pratar om att skolan har skyldighet att se alla barn och att det är skolans fel att barn hamnar snett. Visst skolan ska vara ett stöd men det är väl för farao föräldrarnas uppgift att uppfostra sina barn att man inte ska misshandla människor och att man inte ska stjäla. Detta tog Kd upp lite senare i debatten och jag håller med till fullo. När det gäller invandring anser S att ökat språk och kunskap kommer genom att inte alla invandrare samlas på samma ställe utan att de sprids ut på alla kommuner. Fp håller med och lägger till att kurser i svenska är en viktig del. Jag tror också att språket är en otroligt viktig del och att kurser blandat med integration ökar chanserna för invandrare att kunna ta sig in i det svenska samhället. Även förståelse för seder och traditioner kan byggas genom ett sådant arbete. Diskussionen ang invandrare som följde förstod jag inte. De blandade in Sd med arbetslöshet med invandrare med klasskilnader och skattesänkningar. Det låter kanske som att alla de här sakerna skulle kunna höra ihop vilket de säkert gör men jag kopplade inte hur. Föräldrapenningen diskuterades livligt och jag håller med Kd att föräldrarna ska kunna bestämma själva när mannen respektive kvinnan ska vara föräldraledig. När det gäller jämställdhet anser C att individuell lönesättning, belöning utefter prestation, är en av vägarna att gå vilket jag också kan stå för. Lars Ohly (V) nämnde i sin sista minut att vi bör rösta för Sveriges första kvinnliga statminister. Hade jag tyckt att Mona Sahlin (S) var bättre än Fredrik Reinfelt (M) hade jag röstat på henne just därför och inte för att hon är kvinna. Kompetens före kön. Dessutom röstar inte jag på en person utan jag röstar på ett parti. När det gäller de olika partiledarna så är jag inte mycket för Oppositionens kandidater och allra minst gillar jag Maria Wetterstrand (Mp). jag kan inte peka på varför men hon har en märklig attityd. Mona Sahlin (S) och jag är inte alls samma typ av person. Jag kan inte alls identifiera mig med henne. Lars Ohly (V) anser jag vara tråkig och dessutom tycker jag att han lägger fokus på fel saker även om han diskuterar viktiga frågor. Jan Björklund (Fp) är också ganska tråkig men relevant. Maud Olofsson (C) gillar jag konstigt nog. Hon är mänsklig. Göran Hägglund (Fp) är ju hur gullig som helst och har åsikter som mycket väl stämmer överens med mina. Om det skulle vara ett personval skulle jag utan tvekan rösta på Fredrik Reinfelt (M). Han har talets gåva och kan verkligen förmedla sitt budskap. Jag tycker att han är en god representant för partiet och även för vårt land. Mona Sahlins (S) sista minut var riktigt bra men Jan Björklunds (Fp) tal kunde jag helt identifiera mig med. Att det skulle bli blått det här valet visste jag redan men både Kristdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna imponerade på mig på olika sätt. Huu det var mycket politik för att vara jag men nu har jag i alla fall bestämt mig för vad jag ska rösta på på söndag. Jag har tagit mitt ansvar som röstande medborgare och faktiskt tagit reda på vad partierna står för och väg det mot vad jag kan stå för.  Folkpartiet it is. För övrigt idag har jag haft en kanondag. På jobbet gick allt bra och vi hade en riktigt mysig fredag. På vägen hem handlade jag fint kött, getost och sparris och gjorde en underbar måltid till mig och mamma. Pappa och Adam fick köpa pizza efetrsom de vägrar äta nyttigt. Annars har jag faktiskt inte gjort mer idag. Dock måste jag skriva ner att jag faktiskt promenerade till jobbet idag. Och det tog tio minuter kortare tid än vanligt. Imorgon ska jag till hudläkare harald och kolla upp mina eksem.

Standing where you left me

Mina höstpromenader.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har jag ont i min nacke. Jag tror att det är för att farmors diskbänk är för låg. Därför blev spinningen inställd för min del. Istället gick jag en sväng på stan och köpte schampoo och en sjukt snygg vindjacka som jag ska ha när jag går mina höstpromenader. Wibban var med mig och handlade. Vi var även inne i den lilla blå butiken vid rondellen som jag tror heter Gudagott och jag handlade underbart god korv. IngenDennis Hotdog inte utan riktiga fina korvar med fetaost i. Kanske inte det bästa för min diet men tillsammans med haricots vertes och rotmos är det inte det sömsta heller. De innehöll ju faktiskt (förutom fetaosten) 100% kött vilket är kanon. Efter att ha tittat på halv åtta hos mig och Idol blev det en rask promenad med mamma. Inte så lång men effektiv. Imorgon ska jag gå till jobbet för att gottgöra att jag missade träningen idag. Det ska nog gå bra trots mina axlar. Till helgen ska vi riva farmors kök och så ska jag till hudläkaren på lördag och då blir det även utgång på kvällen. En härlig helg helt enkelt. Dags att ladda inför promenaden.

you are my sweetest downfall


Så här ser min nya jacka ut. Bild hämtad här.

En utmaning.

Kategori: Gamla inlägg

Min lediga dag blev inte riktigt som jag tänkt mig men den blev ganska bra ändå. Jag var på vårdcentralen vid nio för att träffa distrikssköterskan men det visade sig att hon var sjuk. Istället cyklade jag ner till farmor och hjälpte henne att packa i köket. Vi ska riva det i helgen och sen kommer golvläggaren på måndag och sedan snickarna på onsdag. Det kommer att ta lång tid att packa farmors saker. 50 år i sju rum med vind ska ner i flyttkartonger och sedan i i en trea. Det är en utmaning både fysiskt och psykiskt. Jag var i alla fall där hela förmiddagen sen åkte jag hem och städade hemma och så åkte jag tillbaka igen på kvällen. Vi hann med att fylla åtta kartonger men det är fortfarande en del kvar. Imorgon ska jag spinna med Lovisa efter jobbet men på fredag ska jag hjälpa farmor igen. Jag blir trött av att vara ledig. Dags att sova.

I love rock n' roll

Jämnt tempo.

Kategori: Gamla inlägg

Huu idag har jag nästan bara sovit. Jag kom hem från jobbet klockan 08.00 och sedan sov jag till ett, gick upp och åt och somnade sedan i soffan. Jag väcktes 17.45 av mamma som påminnde mig om att jag skulle på träning 18.30 så det var bara att bege sig. Det gick jättebra. Jag höll ett högt och jämnt tempo under hela passet och vid sista steget var jag helt slut. Helt underbart. När jag kom hem lagade jag blomkålssoppa. Det blev helt okej men det blev väldigt mycket så jag kommer nog att få äta det i en evighet. Ikväll har jag haft egen SPA-kväll med ansiktsmask och bad. Imorgon står ledighet på listan men dagen är ändå redan fullbokad. Bara med trevliga saker dock. Nu ska jag sova lite så att jag är redo för min lediga dag.

Save tonight

Underbar luft.

Kategori: Gamla inlägg

Det är sådan där underbar luft ute ikväll. Kylig och frisk. Jag är lite känslig idag tror jag. Fast jag vet inte. Dock om det skulle vara så så vet jag varför. Det är av samma anledning som jag vill strunta i mitt nya liv och köpa en stor påse godis. Men jag står emot. Jag har hittat en till sak som är väldigt gott och som passar in i min nya livsstil; rotmos! Om man tar bort potatisen. Idag åt jag det med stekt torsk och stekta champinjoner. Mums! Det blev ingen träning idag. Istället har jag städat mitt rum och framförallt min garderob. Det blev kanonfint. Jag rensade även ut alla sommarkläder och packade ner dem vilket resulterade i att min garderob blev väldigt mörk. Men jag gillar det. I höst är det verkligen svart som gäller för min del. Love it. Snart kommer mina kusiner till Sverige. Ska bli så kul att träffa dem och dessutom kommer de allihop samtidigt villket inte har hänt på ca tio år. Jag hittade en bild på oss kusiner idag från den gången de var här allihop sist. Vi var så små och söta. Får bli ett nytt sådant foto den här gången. Halv åtta hos mig är verkligen mitt nya favoritprogram. Jag älskar Helge Skoogs kommentarer. Min halv-åtta-hos-mig-middag skulle se ut så här: Förrätt-Laxtårta, Huvudrätt-Lamm, haricots vertes, rödbetor, chevre och kanderade valnötter, Efterrätt-sorbet med mousserande vin. Usch nu vill jag ju äta det. Nej ikväll blir det bara knäckebröd med mackrill.

You won't stop until your victims crawl

De som känner mig vet att det här är stort.

Samma effekt.

Kategori: Gamla inlägg

I helgen har jag hälsat på mitt underbara Campus. Underbart var att allt var sig likt. Förutom ölbaren som Jon och projektgruppen byggt om. Kära återseenden och även några nya bekantskaper hann jag med under kvällen. Dessutom är jag otroligt stolt över mig själv. Mitt mål var att jag endast skulle dricka två glas vin på festen och det höll jag inte men jag gjorde mycket annat som var duktigt. För det första drack jag bara två glas vin och två drinkar vilket är mindre än jag brukar dricka och det gav änså samma effekt skulle jag vilja påstå förutom att jag mår mycket bättre idag. Jag rökte inte vilket innebär att jag imorgon har varit helt rökfri i två veckor. Det låter så otroligt kort men det känns underbart bra! Dessutom åt jag inga chips utan istället hade jag med mig en liten påse med osaltade cashewnötter som jag höll mig till. Det blev inte heller någon nattamat eller bakfyllemat idag. Jag var tvungen att äta något innan jag klev på bussen så jag fick köpa en subwaymacka men valde den med lägst kalorier och valde bort osten (sjukt jobbigt!). Det blir i alla fall ett VG på den här helgen tycker jag. Veckan som kommer innehåller mest jobb men på onsdag är jag ledig så då ska jag till distrikssköterskan för mitt återbesök och där ska jag väga och mäta mig. Det är lite läskigt men jag vet att jag faktiskt har gått ner lite och jag har skött mig som jag ska och särskilt efter den här lyckade helgen så känns det riktigt kul att gå dit. Dock känner jag att jag börjar svaja idag. Jag är sjukt sugen på allt, särskilt chips men som tur är jobbar jag i natt och då finns det inget annat att äta än det jag tar med mig. När det gäller körkortsbiten ligger jag lite i lä igen. Men jag ska ta tag i det imorgon. Jag tror att jag ska träna imorgon också. Jag har redan bokat aerobic dance på tisdag men det hade varit kul att träna imorgon med. Så kan jag duscha och äta där och sen åka direkt till jobbet. Får se hur pigg jag är på det imorgon.

Utanför fönstret där rusar det timmar, här inne tycks tiden stå still


Oliver kan man ha till mycket.


Drack gjorde vi.


Spexigt.


Maja var busig.


Märkligaste bilden.

Svarta pumps.

Kategori: Gamla inlägg

Sista dagen på upplärningen i receptionen. Det hände inte så mycket eftersom det är fredag men det var kul ändå. Efter det mötte jag Lovisan i stan men jag var väldigt trött och förmodligen inget trevligt sällskap. Vi hittade i alla fall skor till Lovis och skosulor till mina svarta pumps. Jag provade nu när jag kom hem och det fungerade men jag hade glömt bort hur höga de är. Jag har inte gått i klackar på evigheter så vi får se hur det går imorgon på Sivans. Det ska bli så mysigt att komma till Campus. Jag har insett att min garderob är full med kläder men alla är fula så jag ska ta en sväng på stan när jag kommer fram. Utbudet i Växjö kanske inte är det bredaste men man kan hitta guldkorn. Emma är gullig och låter mig och Hermis bo hos henne en natt och Majsan har fixat gästkort så att vi kommer in. Känns konstigt att vara gäst på Campus igen men det blir ju en upplevelse det med. Tråkigt nog fjällar jag något fruktansvärt på ryggen och armarna så jag ser ut som en ödla. Får leta upp en klänning som täcker det. Ikväll gjorde jag smoothies till mig och pappa, han klagade på att det var för lite socker i men annars var det nog uppskattat. Jag ska ta med lite imorgon på tåget också. Jag måste upp redan vid sju så nu måste jag lägga mig. Jag är så nöjd över att jag lägger mig innan tolv en fredag. Det är helt underbart.

Will you hold your breath again?

Bild hämtad från Christian Louboutin och de är självklart inte mina. Mina är inte heller riktigt så höga men det känns så. Bild hämtad här.

Första steget.

Kategori: Gamla inlägg

Nyaste bästaste uttrycket nyttjades väl under gårdagens och kvällens halv 8 hos mig. Kanonis! Underbart! Idag har jag gjort första steget inför certifieringen i televäxeln. Det var en dam som satt med mig halva dagen och lyssnade när jag svarade och gav tips på hur jag kan göra det bättre. Väldigt nyttigt men också väldigt läskigt att ha någon som lyssnar hela tiden. Jag vet ju att jag gör rätt men ändå. Jag promenerade faktiskt till jobbet idag, klapp på axeln för det. Efter jobbet var jag på spinning också, det var jobbigt och min kropp är helt slut. Men det känns faktiskt att det gör skillnad. Imorgon blir det receptionsjobb igen och efter det förhoppningsvis en helkväll med Lovisan.
Figaro figaro figaro figaro

Rätt död.

Kategori: Gamla inlägg

Att gå upp klockan 05.00 är grymt. Jag menar självklart inte grymt som i häftigt utan grymt som i Riddar Kato. Med påsar under ögonen stora som MAXI-kassar satte jag mig på cykeln och började trampa mot jobbet. Till min förfäran upptäckte jag att jag hade glömt halsduken. Glömt och glömt, jag trodde för mitt liv inte att den skulle behövas i början på september men ack så fel jag hade. Resten av dagen flöt på ganska bra. Jag tog hand om kunderna som var trevliga och speciellt en gammal man som jag fick följa till hans avdelning gjorde min dag. Han var hur gullig som helst. Resten av arbetsdagen kunde jag bara le. På vägen hem cyklade jag inom ICA och köpte köttfärs och annat trevligt för att kunna göra kålpudding. När jag kom hem somnade jag på soffan och sedan pratade jag i telefon medam mamma fick göra kålpuddingen själv. Stackars henne men tur för mig. Den blev kanongod! Min syssla blev istället att plocka ur diskmaskinen. Egentligen skulle jag ju träffat Alex men hon ringde och väckte mig i min tupplur och hon lät rätt död själv så vi skjöt på det lite. Imorgon börjar jag nio och då har jag i ett förvirrat tillstånd lovat mig själv att jag ska gå till  jobbet varje morgon jag börjar nio så det är väl bara att stå mitt kasst. Sedan blir det spinning på kvällen men bara basic 45. Jag måste ju mjukstarta lite. Fast jag och Lovisa tänkte köra både core och spinning men sedan insåg vi våra begränsningar för tillfället och bestämde att det kan vi göra om tre-fyra veckor när vi kommit in i det lite mer. Okej nu blev jag nervös. Kungarna av Tylösand har börjat visas på TV nu och jag vill verkligen inte synas där, oavsett om det är på stranden eller på Leffes. Jag vet att det inte är jag som är i centrum för kameran men hemska tanke om jag skulle komma med i bakgrunden. Jag har i alla fall gjort allt för att inte komma med så i fall jag syns där så är det inte mitt fel.

Min älskling har ett hjärta av snö

I farmors trädgård

Ny rätt.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har jag gått bredvid i receptionen. Jag valde de högklackade skorna (mest eftersom jag inte hittade mina lågklackade) och det gick faktiskt bra. Själva jobbet gick ganska bra det med. Jag har ju aldrig jobbat på det sättet innan så det var en utmaning men riktigt roligt. Jag hittar inte så bra på sjukhuset än så det var ju ett litet problem när folk frågade efter vägen eller ville att jag skulle gå med. Men vissa kunde jag hjälpa i alla fall. Jag kände mig riktigt proffsig i min outfit. Arbetskamraterna var fantastiskt trevliga dessutom. Jag har kommit på en ny rätt som jag tror passar bra in i min matplan. Jag åt det mycket när jag var liten. Kesoplättar!! Jag ändrade om receptet lite och istället för mjöl använde jag havregryn. Det gjorde att det inte höll ihop lika bra som vanligt men det fungerade bra ändå och kanongott blev det. På bilden nedan är det en annan sorts kesoplättar som jag hittade på Metrobloggen. De verkar också kanongoda. Revskav provade jag också att tillaga. Det blev inte så mycket mat i jämförelse med hur mycket jag la i stekpannan men det var riktigt gott. Jag och Lovisa entrade aerobic-salen idag och vi glänste så att de andra behövde solglasögon. Jag "råkade" utelämna den lilla detaljen, att det var femte tillfället som de andra har gjort kombinationen, för Lovisa. Hon kämpade väl och klarade hela tillslut. Kanonduktigt och lagom svettiga var vi när vi var klara. Imorgon ska jag upp 05.00 huvaligen. Jag ska vara med på öppningen av receptionen. Sedan ska jag försöka få till ännu en dejt med Alex.

Jag bara spyr i ditt fejs


Kesoplättar!

Ingen promenad.

Kategori: Gamla inlägg

Idag är en seg dag. Jag har inte gjort mycket nytta mer än att halvt städa på mitt rum. Egentligen skulle jag åka in och lämna mina körkortstillståndspapper men det hinner jag inte nu. Jag känner mig liksom svag i hela kroppen men jag har inte feber. Hoppas att det blir bättre till imorgon för då är det aerobic dance som jag ska regera på. Nu ska jag jobba mellan 15-21 och sedan blir det promenad med Alex på galgberget.

Nu har jag kommit hem från jobbet och det blev ingen promenad med Alex på Galgberget. Ingen med Lovisa heller. Och inte med mamma heller. Alla var trötta och när jag kände efter så var jag det med. Jag gav det ett tappert försök i alla fall. Jag hade två kaos-timmar på jobbet idag när allt hände samtidigt. Därför är jag helt slut. Imorgon ska jag gå bredvid i receptionen för första gången. Så ikväll har jag strukit min vita skjorta och de andra kläderna hänger så fint i garderoben på jobbet. Jag tycker att det ska bli riktigt kul att få ta på mig "uniform" och prata med människor som man ser. Det har jag aldrig gjort förr. Inte när jag jobbat i alla fall. Nu är dock mitt största problem om jag ska ha låga skor eller klack. I-landsproblem. Livet är gott just nu. Det är hemskt att erkänna men när livet är bra finns det väldigt få saker att skriva om känns det som. Trisst. Hoppas att det händer något extraordinärt imorgon som jag kan skriva om.

Somebody told me

Toy Story.

Kategori: Gamla inlägg

Det blev ingen spinning idag. Jag får ta igen det imorgon istället. Istället så hann jag med handling med mamma och bio med Alex. Vi såg Toy Story 3 och den var gymt bra. Sjukt bra gjord och den bjöd dessutom på många, skratt skrik och dessutom tårar. Vi är så nördiga. Ikväll har jag sett Avatar igen med min familj. Det var mysigt. Nu är jag megatrött och måste sova. Nya tag imorgon!

Be my mirror, my soul, my shield

Lovers Paradise.

Kategori: Gamla inlägg

Här kommer lite bilder från min och Majas semester på Santorini. Vi tackar så hjärtligt vår fantastiska reseledare Josse för otroligt bra guidening och underbart sällskap.




Vi vågade.


Lycka.


Strand, utomhusbio och ringos.


Mys.


Oia


Den mest fotograferade kyrkan på hela Santorini.

Just därför.

Kategori: Gamla inlägg

Idag är det lördag och jag har mest sovit hela dagen eftersom jag jobbade natt igår. Jag hann även med en promaned med Linn till Grötvik och tillbaka men annars är det inte mycket som har hänt. Det är ganska skönt. Jag lät bli att köpa pizza idag när min kära lillebror köpte en. Istället lagade jag en egenkomponerad maträtt som faktiskt blev hyffsat god. Bovete, spenat, räkor, rödlök och lite fetaost. Jag har hittat min nya önskepryl! En matberedare från Kitchen Aid. Hur söt som helst. Jag vet egertligen inte hur mycket jag skulle använda den men den skulle se fantastiskt fin ut på diskbänken i det nya köket. Vill ha! Vill ha! Vill ha! Imorgon ska jag handla, spinna och se Toy Story 3 med Alex. Det kommer att bli en kanondag! Jag tror att jag faktiskt har uppnått den vardag jag har längtat efter. Jag känner mig helt tillfreds med mitt liv och vad jag gör. Det känns bra. Jag antar att jag kommer att tröttna så småningom men just därför ska jag njuta så mycket som jag kan av att bara vara här. Dock har jag mina tolv delmål att sträva efter men jag hoppas att jag har uppnått det första redan på lördag. Då ska jag unna mig något men jag vet inte vad. Jag ska ju inte unna mig mat men två glas vin kanske funkar? Fest i Växjö blir det i alla fall, med eller utan vin.

It's a beautiful life

Bilden är hämtad från Bagaren och Kocken

Ändrat färg.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har varit en bra dag. Jag vaknade vid nio och satte igång med att göra min frukost som skulle bestå av en tallrik havregrynsgröt, ett knäckebröd med keso, rostbiff och avokado och ett glas mjölk. Det gick bra men att äta det var värre. Det smakade kanom men det var ju hur mycket som helst. Jag har inte riktigt följt mina kostrestriktioner idag eftersom jag skulle städa och sedan gå in till stan (det tar ca en timme vardera) för att klippa mig och slinga håret. Detta resulterade i att mitt mellanmål blev klockan 16 och min kvällsmat blev klockan 18 istället. Men jag tänkte att det nog blir bra ändå eftersom jag ska jobba natt i natt och då ska jag inte äta någon tung mat så det blir två mellanmål då istället. Jag ska prova kesella som tydligen ska vara jättegott och desutom proteinrikt. Håret blev bra i alla fall, jag har ändrat färg på det så nu är det lite gyllenblondt istället för mitt tidigare "platinablonda med gigantisk utväxt". Det känns fräscht och snyggt och lagom höstigt. Jag trodde att jag skulle ha mer att skriva idag men det är tydligen inte mer som har hänt. Imorgon eller på söndag hoppas jag på att få se en lite skymt av Linnsey som gästar Halmstad. Det vore mysigt. Och på söndag vill Alex och jag se Toy Story 3 och på måndag kommer älskade Lovalisan hem från Rhodos. Mycket gott som väntar.

If I ever cross your mind

Hela vägen.

Kategori: Gamla inlägg

Igår hade jag världens mysigaste dejt med Alex. Vi gick en "promenad" (aka till Clas Olsson och köpte termos och kaffe och satte oss utanför biblioteket) och åt underbar kvällsmat på uteplatsen. Sallad med grillad kyckling och halloumi. Mums! Efter det slötittade vi på fångarna på fortet och somnade till något annat märkligt program på tv. Klockan 05.45 ringde min klocka och det var dags att göra sig iordning för ännu en dag på jobbet. Alex kunde sova vidare. Jag har sovit otroligt lite de senaste dagarna. I tisdags vaknade jag av mig själv klockan 08.00 och sen sov jag en timme på eftermiddagen. Därefter jobbade jag natt och kom hem vid 08.00 på morgonen och då kunde jag bara sova till halv 12. Sen var det ju dejten med Alex och vi la oss vid 23 men jag somnade inte förän vid 01, och så upp sen vid 05.45. Okej, jag snoozade en kvart också. I alla fall så började jag bli lite trött på jobbet men det gick ganska bra för jag fick lite paus när jag skulle gå upp till receptionen och hälsa på mina nya arbetskamrater, jag ska hoppa in där när det behövs. Och sedan fick jag gå ifrån växelbordet igen för att prova ut mina fina receptionskläder. Det ska bli riktigt kul att få ta på sig dem på riktigt på tisdag. När det gäller mitt nya liv så går det faktiskt riktigt bra. Jag har hållt mig till det jag ska och idag så gick jag hela vägen till Träningskompaniet för en kostrådgivning med PeO. Det är faktiskt inte så långt så jag ska försöka att gå till jobbet en dag i veckan också. Under kostrådgivningen fick jag jättebra tips och det var kanontrevligt att sitta och prata även om jag skäms över hur jag har ätit under min studietid. Imorgon ska jag i alla fall klippa mig och slinga (eller färga?) håret. Det ska bli kul!

I wanna know your name

Nytt liv.

Kategori: Gamla inlägg

Nu är det som vanligt dags för den årliga höstdepressionen. Fast i år så har den inte kommit än och jag tänker bekämpa den med ett nytt liv med nya vanor. Jag siktar långsiktigt på beach 2010 och ska skapa mig en livsstil som håller även 2011,-12,-13,-14 och så vidare. Dags att bli sund helt enkelt. Helt enkelt är det dock inte, just nu har jag motivationen och viljan och efter min semester på Santorini känner jag mig fräsch och utvilad men jag vet att snart så kommer frestelsen att öka och orken att tryta. Därför har jag träffat en distrikssköterska och samtalat med henne om egentligen alla vanor och ovanor jag har för att vi ska kunna följa upp och så att jag kan hålla mig till mina nya vanor istället. Jag har även bokat in ett möte med träningskompaniets ena kostexpert för att få rådgivning. Jag har ju försökt sådant här innan men nu banne mig. Det är ingen snabbdiet jag ska försöka med i alla fall. Fösta steget är ju i alla fall att men tror att man klarar det. Det gör jag! Igår startade alltså mitt nya liv. Jag började dagen med ett besök hos doktor Ingrid för att kolla upp mina eksem. Efter det åkte jag till farmor och drack kaffe. Jag älskar min nya cykel så den tog jag in till stan där jag först tog en sväng inom körskolan och bokade in mig på första teorikursen och köpte mig en bok som jag ska plugga på i två måndare innan jag får mitt körkortstillstånd. Det räcker tydligen inte med att läsa boken jag måste göra 50-11 test innan jag får skriva provet. Trisst men det måste göras. Efter det mötte Wibban mig i stan där vi shoppade, lunchade och shoppade igen. På vägen hem cyklade jag inom Träningskompaniet för att köpa nytt träningskort och sen åkte jag till ICA och handlade god och nyttig mat. Eller vi får väl se om den är så bra på torsdag då jag ska ha min rådgivning. När jag kom hem var jag helt slut så jag åt en sallad med rökt skinka och gick och la mig. Det är lite jobbigt att jobba natt för jag hade behövt stanna uppe längre så att jag skulle kunna sova längre i morse men det gick bara inte. Jag somnade vid midnatt och vaknade klarvaken klockan 08 i morse. Idag var jag hos farmor igen och grävde upp potatis och plockade sallad och plommon. Efter det cyklade jag till distriktssköterskan och pratade i över en timme om alla mina vanor. Jag ska tillbaka till henne om tvä veckor så att vi kan se om djag följer mina restriktioner. Efter en välbehövlig sovpaus i soffan begav jag mig till mitt älskade Träningskompani för aerobic dance. det var som vanligt fantastiskt kul men det kändes att jag inte tränat ordentligt på över tre år. Just nu möter jag den västa utmaningen hittills. Distriktssköterskan sa att jag inte ska äta något när jag jobbar natt utan jag ska äta på så normala tider som möjligt. Innan har jag hållit mig vaken genom att knapra på allt möjligt gott ( Jo, jag förstår också att det inte alls är bra för figuren men ibland behövs det) men ikväll har jag fått nöja mig med en burk vindruvor som redan är slut och kaffe som jag snart ska börja sörpla i mig. Det kommer att krävas en del. Imorgon är det en ny dag och då blir det middag och bio med snyggaste Alex.

Dancing on my own