Camilla

Mitt liv och lite till

Tema: Färjan

Kategori: Gamla inlägg

Ännu en helg är förbi. I fredags var det bara jag och Emelie som fanns tillgängliga i Växjö så vi passade på att ta en shoppingrunda i Verkligheten aka Växjö City. Förvånansvärt bra utbud den här gången. Det blev en del handlande må jag säga, nu när det är låning och allt. Bland annat investerade jag i världens tjockaste dunjacka. Riktigt mysig och stor, för att inte säga gigantsik. Sen på kvällen lagade vi mat (fläskfilé, bakpotatis och tzatsiki, mums) och drack lite vin. Efter det gick vi hem till några bekanta och socialiserade oss innan det bar av till Stallarna för lite rockande på dansgolvet. En mycket lugn och mysig kväll men ändå riktigt kul. Igår var det jobbarsittning med Västkusten. Tema: Färjan. I julkappsspelet förra året fick jag ett förkläde med en uttagbar snopp med en kapsylöppnare på så det var ju givet att jag skulle vara bartender/mattant. Och Hermis hade med sig en sjömanshatt hem från Malmö och den blev pricken över i:et. Riktigt kul kväll. Bra toastning, god mat, kul lekar och härligt folk. Kanon helt enkelt. Dock var det något som saknades men jag kan inte sätta fingret på det. På vägen hem gick vi till kebabvagnen, som faktiskt inte var så hemsk som jag har trott innan. Rätt gott faktiskt (klockan två på natten i alla fall). Idag är det lite tröttsamt men jag måste ta tag i lite juridikläsande och sen ska jag nog tvätta. På det hela och taget har det varit en lysande helg.


When the heat of a rolling wind
Can't be turned away

Komplicerat tema.

Kategori: Gamla inlägg

I onsdags var det SkåneS jobbarsittning. Det var trevligt men ganska komplicerat tema. Det var TV-tablå och så hade de radat upp en massa program som man kunde klä ut sig till. Inga jätteinspirerande (ex rederiet, morgonbön, nyheter och Top Gun). Som tur var fanns Oprah med som alternativ så jag klädde ut mig till Michel Jordans lillasyster som han vänt ryggen till eftersom jag blev lesbisk och var alldeles för ghetto och nerdrogad, nu har jag dock hittat ljuset och skrivit en bok om mitt tragiska öde. Ja, det var kanske lite långsökt men dte var kul att klä ut sig. efterfesten hos Micke börjar bli lite va en klassiker and I like it. Kul folk och bra musik är aldrig fel. KomMeda hade kick-off för nya styrelsen i onsdags också så jag var där en sväng och avslöjade en pinsamhet (det var en lek som gick ut på det). Idag har jag haft först casediskussion i två timmar och sen föreläsning i tre timmar direkt efter. Alltså fem timmars försök till koncentration. jag lyckades faktiskt ganska bra de första fyra men sista timmen var jag mer fokuserad på hur mycket klockan var tyvärr. Efter det sa jag hejdå till mina girls som åker hem (eller bort) i helgen. Även min kära sambo har lämnat bubblan så nu är jag helt allena i vår stora lägenhet. Det är tur att jag har trevliga grannar. Efter hejdåandet var jag på delikat middag hos Sofie och Jonas. Det är alltid lika mysigt. Jag vet inte vad jag skulle gjort om de inte fanns på Campus. Nu är det nog natten för mig. Imorgon blir det stan på dagen med Emelie så då måste jag vara redo och på shoppinghumör. Alltså behövs det sömn.

I have a dream
A fantasy

Kopplat om.

Kategori: Gamla inlägg

Nu har KomMedia haft årsmöte så nu sitter jag inte med där längre. Istället ska jag bli deras revisor. Flashigt värre. Dock ska jag fortfarande toasta på julsittningen så mitt arbete där är inte slut. Jag provade en till ny grej igår. Jag försökte mig på att vara elektriker. Jag måste faktiskt säga att med Hermis hjälp gick det riktigt bra. Så nu har jag tagit bort våra gamla fula lampor och kopplat om dem till något mycket finare. Riktigt najs. Ikväll ska jag bli brunett. Nej inte så drastiskt precis men jag ska göra ljusbruna slingor. det passar sig på vintern tycker jag. Hoppas bara att mamma inte blir arg eftersom hon gjorde blonda slingor på mig nyligen. Men de behövs ju också så att det inte blir bruna slingor blandat med blond utväxt. Det är nog inte så fint. Men vi får se hur det går. Jag kanske fegar ur.

The ride

Helt enkelt.

Kategori: Gamla inlägg

Verkligen en minnersvärd helg. Jag och Madelajn tog oss in till stan för att sätta oss någon stans och prata igenom allt som hänt sedan sommaren. Vi valde att promenera till Morfars som vi aldrig varit på innan. Eftersom fredagar på hösten normalt sett är totaldöda i Halmstad förväntade vi oss inte en jävel inne på stället. Dessutom är det ju helgen innan löning som vem har råd att gå ut? Till vår stora förvåning fanns det inte en enda sittplats kvar där inne så vi fick sitta i trappan. Under kvällen fortasatte det att strömma in folk och till slut var det fullt. Hur hände detta? Jag och Madelajn tog tillfället i akt och hade the time of our lives och var kvällen slutade tänker jag inte nämna men det var galet. Galet. En fantastiskt trevlig helg helt enkelt. Igår var vi och firade Matteponken som fyllt 19. Mycket lekar och underhållning och sång till sena natten. Det finns ingen stans jag känner mig så hemma som där (förutom hemma hemma här då). Nu blir det nog dags att somna till juridikboken och sen ska jag hem till min sambo som tydligen ska fixa söndagsmiddag till mig. Fabulous!

I wonder how I wonder why
Yesterday you told me about the blue blue sky

Vara hemma.

Kategori: Gamla inlägg

Ja då var det helg igen. Dock ska jag inte spendera denna helgen på fabulösa Sivs. Nej, fredagskvällen kommer att bli ett (eller ett par) glas vin med min kära Madelajn. Det var så länge sedan. Och på lördagen blir det halabalo för att fira att Matte äntligen blivit ett år äldre. Helger i Halmstad brukar bli bra så jag har byggt upp lite förhoppningar. Sen är det ju också skönt att få träffa mamma, pappa och lillebror. I onsdags var det party med Allkår. Sjukt trevlig kväll med Sing Star och gott sällskap. Dock var det några i Allkårsstyrelsen som övertalade mig att gå ut, när jag vill vara hemma, som sen inte själva dök upp. Det tycker jag är lite dålig stil. Men men vi som var där höll uppe nivån galant. Igår vara det dock lite jobbigt eftersom vi hade föreläsing i fem timmar. Som tur var var det intressant och vi hade paus i tre timmar emellan passen. Det är lite jobbigt just nu för jag känner att jag gillar juridikkursen, det är sjukt intressant, men jag hinner inte lägga ner så mycket tid på den som jag hade velat. Jag ska i alla fall ta dagen idag och lääääsa. Igår fick jag äntligen bada i badkar igen. Det var sjukt länge sedan. Jag har badat i havet, på badhuset, på spa och i badtunna och det är ju jättekul men det var riktigt skönt att få krypa ner själv i mitt badkar och läsa Kalle Anka. Ikväll ska jag och mamma äta underbar Sushi (Takenaka har den bästa!) och lillebror får pizza. (Pappa ska på två fester. Han är poppis tydligen). Det är skönt att vara hemma.

Anyone who faild like I do
Anywone who wasn't ready to fall
Just det! Det har snöat här också. Jag antar att det gjort det i Växjö med men att det snöar i Halmstad är nästan ett mirakel. Fantastiskt vackert.

Min vurpa.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har jag provat på två nya saker. Det första är att jag börjat ta tag i läsandet i början av kurs. Inte för att det känns så mycket lugnare för det men ändå, framsteg! Det andra är att jag har spelat curling! En fantastiskt trevlig sport. Det blev inte heller otrevligare av att jag spelade ihop med underbara VKare (och dessutom i bästa laget trots att det inte direkt var min förtjänst). Det som jag egentligen är mest stolt över är min vurpa. I vanliga fall när jag ramlar känns det som att alla delar i min kropp + allt runt omkring mig går sönder men den här gången föll jag utan att det gjorde ont (riktigt smidigt faktiskt för att vara jag) och sen reste jag mig upp och det var inte ens det minsta pinsamt. Det kanke i och för sig beror på att jag känner mig bekväm med alla som var med. men ändå, ännu ett framsteg. Imorgon ska jag också prova en ny sak. Casediskussion. Efter det blir det saker jag definitivt har gjort förut. VK-möte och sen utgång på Sivans. Utgången blir med Allkårsstyrelsen för att fira att Novembergalan gick i lås. Det har varit en mycket lyckad dag på alla håll och kanter så som jag ser det. Och snart bär det av hemåt och då ska jag dels få umgås med min lilla Madelajn som jag inte sett på en evighet och sen ska Mattias firas rejält. Det kommer att bli en bra helg.
Jag såg 50 first dates idag så därför blir det den här låtraden.

Maybe if we think and wish and hope and pray it might come true
Baby then there wouldn't be a single thing we couldn't do

Undvika anklagelser.

Kategori: Gamla inlägg

Hu. Idag vaknade jag verkligen på fel sida. Jag hade ställt klockan på åtta eftersom jag tänkte gå till bibblan och plugga lite underbar juridik. Eftersom jag inte somnade förän två igårkväll znoosade jag till halv tio och strosade sedan ut i vardagsrummet. Av någon underlig anledning beslöt jag mig för att titta i min kalender (förmodligen för att se vad jag skulle uträtta under dagen). Då ser jag att vi har föreläsning idag klockan tio! Hermis var inte heller vaken så det blev till att slita upp henne ur sängen. Riktigt stressigt. Dock blev dagen ganska bra tillslut ändå. Föreläsningen var intressant fastän jag hade svårt att koncentrera mig. Direkt efter bar det av till D-huset (av alla ställen, nostagi från gymnasiet) för att intervjua de sökande till KomMedias styrelse. Jag tror att den nya styrelsen kommer att bli kanon. Efter detbar det av på NK-möte där vi utvärderade Novembergalan och diskuterade kring Allkår med nationsordföranden. Alla var nöjda och glada. Eftter mötet åkte vi och lämnade dukar på BS Party (skånskt uttal ala Frida) och tombolan på Tombolacentralen (jo det finns en sådan). Nu är jag bara hemma och tar det lugnt och trots denna händelserika dag kan jag ännu en gång inte somna. På föreläsningen idag diskuterade vi bloggar och internet. Vad man får skriva och inte skriva. Jag får till exempel inte skriva att Johanna åt ägg till frukost idag. Det gjorde hon så det är helt sant men jag får inte skriva det ändå. Jag kan använda ett annat namn så som Hermis för att folk inte ska kunna lista ut att det är hon. Men då får jag nog använda ett annat namn än Hermis vid vidare eftertanke eftersom det är en del som vet att hon kallas så. Nej, för att undvika anklagelser och att bli stämd så säger jag nu att jag känner ingen Johanna, hon är definitivt inte min sambo och jag kallar henne absolut inte för Hermis. Allt är bara hittepå. Egentligen bor jag på en alptopp och har ingen som helst kontakt med omvärlden. Jag sitter här under mitt vindskydd och hittar på historier om fiktiva vänner. Finns det någon lag som förbjuder det? Hoppas inte det för då är jag illa ute. Tur att polisen inte har tid att kolla upp alla bloggare. De vet ändå inte vilken alptopp de ska leta på. God natt!

We all live in a yellow submarine

Lyxig förpackning.

Kategori: Gamla inlägg

Nu är det över. Det känns konstigt och tomt. Novembergalan 2008 har tagit upp så mycket tid och tankekraft den senaste tiden. Dock så är jag väldigt nöjd med resultatet och jag har bara fått höra positiva reaktioner. (Men vem skulle våga säga att det var dåligt när alla vet vilket nervöst nervvrak jag varit på sistonde?). Jag hade kul i alla fall. Toastmasters Andreas och Gustav gjorde ett fantastiskt jobb. Ja, alla som hjälpte till på något sätt var underbara. Tack! Mellanfest, Stallet och efterfesten hos oss var kanon också. En rolig men stressig heldag i lyxig förpackning. Dock låste Hermis ute mig när jag skulle gå ner och säga hejdå till några gäster på efterfesten. Sedan gick hon och lade sig och vaknade inte av att jag frenetiskt ringde på dörrklockan och på hennes mobil. Som tur var var en av mina grannar vaken och lånade mig husrum för natten. Kan vara en bra anledning till varför man ska hålla sig på god kant med sina grannar. Nu blir det i alla fall dags att ta tag i juridikkursen 4 veckor framöver. Inget får stå ivägen för det. Alltså är det dags att ta upp boken och läsa tills jag somnar. Återigen tack till alla som kom och gjorde Novembergalan 2008 möjlig.


If you change your mind, I'm the first in line

Typiskt höst.

Kategori: Gamla inlägg

Då var det utgång igår ändå trots att jag inte skulle. Men det var skönt att få koppla bort tankarna en stund. Jag har inte tänkt så mycket som jag gjort på sista tiden på en evighet känns det som. Och på Sivans dansgolv kan jag verkligen slappna av och vara mig själv. Randomly gick jag hem och sov hos Emelie vilket var jättemysigt eftersom vi fick pratat igenom allt som vi går och grubblar på. Jag vaknade visserligen jättegott men sen när jag kom hem kändes det som att jag vaknat på fel sida. Som tur är har jag en sambo som förstod detta och lät mig vara ifred. Så nu har jag sytt klart min klänning i alla fall och kvällen blev bra ändå tillslut. Calle kom hit och vi planerade inför vår toastning på julsittningen. Jag tror att det kommer att bli kanon. Mitt humör är typiskt höst. Precis innan julljusen lyser upp. Jag hoppas att julen kommer tidigt iår.

Jag vet att jag döljer en sanning, att väntan inte leder någon stans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Sista dagen.

Kategori: Gamla inlägg

Dags att fira! Nu har jag skrivit mitt hundrade inlägg tydligen. Jag ska nog fira det genom att läsa i Sushi for Beginners innan jag somnar. Jag har inte riktigt kommit in i den än men det kanske jag gör ikväll. Idag har varit en helt okej dag. Vi började juridikkursen idag och läraren verkar bra men dock känns det som att jag inte kommer att hinna med. Vi ska läsa en bok i veckan och dessutom långsammare än innan för att förstå (hon sa till oss att vi skulle behöva göra det). Alltså kommer jag inte hinna. Men det löser sig förhoppningsvis. Det verkar intressant i alla fall. Sista dagen för biljettförsäljning av Novembergalan är imorgon och vi har inte kommit upp i det antal som vi hoppades på men ändå tillräckligt för att det ska bli lyckat. Lite väl många tjejer bara. Pianistjakten har inte gått någe vidare dock. Jag känner mig inte riktigt som mig själv idag. Jag kan inte säga att jag är ledsen, för det är jag inte men inte lika glad som jag brukar heller. Det är nog bara en sådan dag. Vila leendet lite. Det får bli nya tag imorgon. Jag och Wibban (som är en räddande ängel) ska åka och handla allt till Novembergalan. Äpplen och grejer. Nu är klockan redan halv ett. En vän till mig hade sömnproblem innan. Hon sov ungefär tre timmar per natt. Hon hade en anledning, vilket förstås inte gjorde saken bättre men det fanns ändå en anledning. Jag har ett annat problem. Jag kan inte somna och när jag väl gör det kan jag inte vakna. Jag vill ha rutin på mitt liv. Jag vill komma upp i tid och leva som min mamma lärt mig. Att fånga dagen. Fånigt kan tyckas men ett tag gjorde jag det och det var så skönt. Men jag saknar diciplin och är otroligt dålig på att bryta vanor. Ett blivande nyårslöfte jag inte kommer att hålla kanske? Göra mig av med allt negativt i mitt liv och byta ut det mot positiva saker. Mmm det kan nog få komma med på nyårslistan. Innan dess lär det inte bli av i alla fall. Novembergalan kommer att bli bra i alla fall. jag måste bara sy klart det sista på klänningen. Som sagt, imorgon (eller om några timmar) är det en ny dag och den kommer att bli kanon.

En dag när vindarna bär

På pianistjakt.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har varit en bra dag som gått fort. Allt har handlat om Novembergalan. Inte så mycket olikt från hur de senaste dagarna i mitt liv sett ut. Imorgon börjar en ny kurs. Medierätt. Lite läskigt faktiskt. jag tror faktiskt inte att jag är något vidare på det men vi får se. Jag kanske är megagrym på det och byter bana till juridik i Lund som Maddox och Fenjii. Jag har svårt att föreställa mig detta men vem vet? Nu är i alla fall lyxlivet slut (med lyxlivet menar jag min lön från i somras). Alltså jag är ännu en gång pank. Men det är väl så det är att vara student med dåligt ekonomisinne. jag funderade ett tag på att skaffa ett extrajobb men med tanke på hur mycket jag har att göra redan med nationsarbete och skola försvann den tanken ganska kvickt. Men nudlar är ju gott... Jag skulle dock vilja göra en liten efterlysning. Det har visat sig de senaste dagarna att jag inte har någon pianist i min bekantskapskrets. Detta tycker jag är mycket oroväckande. Speciellt eftersom jag behver en på lördag. Alltså måste jag ge mig ut på pianistjakt. Även om jag inte hittar någon innan lördag kan det ju vara bra att skaffa sig för framtiden. Till exempel till ett bröllop eller alla fina fester jag ska ordna i mitt slott sen när jag köpt det. Så egentligen har jag minst tio år på mig innan jag verkligen måste känna en piansit men det är ju aldrig fel att vara ute i god tid även om det inte är en av just mina specialiteter. Nej nu måste jag verkligen sova så att jag orkar ta mig an lagar och regler imorgon.

Come back home, in the celtic new year

Riktigt lyckad.

Kategori: Gamla inlägg

Nu har baklänges gått av stapeln för detta året. Sittningen var minst lika bra som vanligt men underbara Simon och Daniel som toastmasters. Kvällen som följde var även den riktigt lyckad. det var länge sedan jag hade så kul så länge. Jag var på topp i 13 timmar. Helgen innan var vi i Halmstad, alla tjejer från Växjö utom Hermis. Wibban hade 20-årsfest tillsammans med Marcus och det var 80-tal på menyn. Så utspökade till tänderna i pasteller och benvärmare tog vi oss ut i skogen för ett dundarnde partaj. Det som  toppade hela kvällen var de fantastiska tävlingsbuggarna som till och med lyckades göra mig till en stjärna på dansbanan. Det är inte dåligt det. Lets dance nästa. Veckan hart varit stressig men kul. Planeringen av Novembergalan börjar kännas stabil men vi får se efter mötet med brandservice imorgon. Jag har i alla fall precis varit hemma i Halmstad och hämtat min klänning som mamma så snällt sytt till mig. Den blev inte riktigt som jag tänkt mig men den blev fin ändå. Nu är det dags att ta nya tag och ta steget ut i en ny vecka. Fabulous.


En gång är ingen gång, två är lika med noll