Camilla

Mitt liv och lite till

Putsa fönster.

Kategori: Gamla inlägg

Idag började segt. Jag var trött som aldrig förr och orkade inte cykla till jobbet så jag åkte bil med mamma. Latmask! Det var mysigt på jobbet ändå och lite gladare blev jag när det ringde en fönsterputsare som skulle putsa fönster i skitvädret. Det var inte det att jag var glad över att han skulle göra det men jag blev glad över att jag slapp. Efter jobbet tog jag och Sofie följe in till stan och tog en fika på Skånskan. Mycket mysigt men man blir faktiskt nästan lite sjösjuk där inne eftersom alla golv och väggar lutar på olika håll. Jag mötte upp mamma sedan för en sväng inom ICA och sedan hem till sängen. Efter en timmas vilande var det bara att stiga upp och ta sig till träningen. Core stod på schemat och Lovisa den lilla fuskisen kom med någon trisst bortförklaring om att hon skulle jobba eller något. Tss. Det gick i alla fall ganska bra. Jag känner att jag börjar bli lite starkare men med tanke på utgångsläget så säger det ingenting om vad jag orkar egentligen. Imorgon ska jag lämna min resväska på jobbet och ta en promenad till Lovisa och hämta min kamera och sedan jobba i receptionen hela dagen. Det ska bli riktigt kul fast som vanligt lite läskigt. Jag hade velat jobba där mer så att jag kommer in i det lite bättre. Efter jobbet ska jag ta mig till tågstationen och sedan åka tåg till Göteborg. Där ska jag ha en mysig helg med min finaste Linsey "Linn" Lohan. Det kommer att bli en bra helg det vill jag lova!

I've got a feeling

Lite till.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har varit en riktigt bra dag! I och för sig så började jag med att försova mig. Jag skulle gått upp vid sju men istället vaknade jag tio över nio. Hemskt var det! Det var riktigt länge sedan jag försov mig. I alla fall så skulle jag vara på TK klockan 10 så det var bara att packa allt jag behövde för dagen och hoppa upp på cykeln. På TK hade jag mitt första möte med min PT ( jag har träffat honom innan men ändå). Vi gick igenom mina tankar och hans tankar kring vad jag ska göra tiden framöver och vilka mål jag har med mitt tränande. Jag blev mätt (med måttband) och vägd + att jag fick göra en del tester för att se i vilken kondition jag är i nu för att kunna jämföra senare. Der var ett pulstest, ett armhävningstest, ett sit up-test och ett benböjartest. Jobbigt värre och jag fick inte reda på om det gick bra eller inte. Förmodligen gjorde det inte det men jag är nöjd ändå för jag klarade mer än jag trodde att jag skulle göra. Nästa gång vi ses är på måndag och då börjar det på allvar. Läskigt men kul! Efter passet mötte jag upp Alex i stan för en mysig lunch på Olssons Skafferi. Jag längtar till nästa gång Alex är ledig för då ska hon laga bröd till mig. Nyttigt bröd då. Eller typ. Men gott ska det bli i alla fall. Efter lunchen hämtade Lovisa upp mig i regnet för en härlig eftermiddag på Väla. Jag hittade precis allt jag skulle ha och lite till. Ett par mattsvarta stövlar, en grå/silvrig klänning att ha på bröllopet, vita galgar, påslakan, en underbar kofta och ett linne. Tråkigt är ju då att jag nu har köpt allt jag behöver och har råd med och så ska jag både till Göteborg och Stockholm denna månaden. Det ska nog gå bra ändå. Dagen idag var underbar och värd varenda krona i alla fall. Imorgon ska jag jobba (kors i taket) och på kvällen sedan är det core som gäller.

She's a maneater

Råda bot.

Kategori: Gamla inlägg

Idag var jag hos distrikssköterskan. Det var inget direkt upplyftande bestyr eftersom vikten står still fast midjemåttet har minskat. Hon påstår att det beror på att jag har byggt muskler. Men jag tror snarare att helgens bravader hittade andra ställen att sätta sig på än i midjan. I alla fall så blir veckan fylld av träning för att råda bot på detta. Jag och Lovisa började ju igår med Tk Box och fortsatte idag med aerobic dance. Fy farao vad tungt det var. Mina ben kändes tunga som bly och armarna var lika starka som överkokt spaghetti. I alla fall så tog jag ut mig så mycket att jag knappt fick luft när sista låten kördes. Härligt! Vi får se hur det känns imorgon. Klockan 10 ska jag i alla fall träffa min PT för första gången så det lär väl inte bli någon vilodag. Mycket spännande ska det bli i alla fall. Efter det ska jag och Lovisa ta oss till Väla för lite shopping och annat kul. Jag har shoppat idag med. En fleece att ha under vindjackan, ett par långa träningsbyxor och ett par promenadskor för utomhusbruk. Näst på listan är ett par gummistövlar och en lila eller silvrig klänning till bröllopet jag ska på i november så det får bli målet för morgondagen.

I know you are my candyman



Min nya fina sköna promenadsko!

Alla underbara.

Kategori: Gamla inlägg

Helgen har varit helt otrolig! Helt perfekt. Fredagen avslutades med sushikväll men några tjejer från jobbet. En massa härligt prat och god mat. Det kan inte bli bättre. Jag sov hos Sofie för att slippa åka buss hem och vi satt uppe och pratade till fyra. dagen efter var det dags att gå upp klockan nio för frukos och en härlig dos av "The Big Bang Theory". Supermysigt. Efter det kom mamma och hämtade mig för att jag skulle hjälpa till att slänga pianot. Det var ganska tungt. När det var hivat på tippen var det bara till att åka hem och göra mig iorning för kvällen. Jag jobbade först från två till nio och sedan kom Lovisa och hämtade mig och sedan Alex så åkte vi till Helsingborg. Det kändes lite märkligt att åka buss till jobbet helt partysminkad men men. Kvällen blev i alla fall helt kanon. Vi hälsade på Christian som var vänlig och välkomnade oss i sitt hem. Efter lite förfestande begav vi oss in till stan där vi började på en bar med ett dansgolv och gick sedan vidare till en nattklubb. Vi dansade och dansade så det stod härliga till ända till de stängde klockan fem. Då gick vi hem till Christian och sov i en timme innan vi tog tåget hem till kära H-stad. Stort tack till alla underbara människor som förgyllde min kväll. Extra plus till till Lovisa och Alex som alltid är solstrålar. På söndagen sov jag hela dagen fram till det att jag skulle jobba natt. Idag har jag också sovit nästan hela dagen och så har jag och Lovisa varit på TK Box så nu kan vi inte lyfta armarna. Fy farao vad vi tog ut oss. En riktig chock. Imorgon blir det möte med distriktssköterskan och sedan arerobic dance. Jag hoppas att jag hinner räffsa lite löv också så att jag hanmar på plus hos familjen.

I wanna know your name


Sushikväll. Mums!


Vår stiliga värd som lät oss våldgästa hans lägenhet. Tack så hjärtligt fär en härlig kväll!


Vi började lugnt och sansat.


The tripod för kvällen.


Ingen var beredd.


Lovisa och Katrin på baren.


På väg till nästa ställe.


På väg till nästa ställe.


Inne på nattklubben.


Inne på nattklubben.




Stort grattis.

Kategori: Gamla inlägg

Idag tog käraste Lovisan körkort. Stort grattis till henne! Ja, jag vet att det är flera gånger om på tiden att jag gör det och det är på gång men just nu har jag annat för mig. Jag ska faktiskt anlita min kostrådgivare som personlig tränare sedan när jag får min lön. Anledningen till det är att jag på grund av tidsbrist inte kan åka på någon resa och det är ju tråkigt att bara lägga pengarna på hög. Jag känner faktiskt att det kan vara dags nu. Jag känner mig redo. Eller rättare sagt så behöver jag det. Jag och Lovisa var på core rumpa lår idag fy faro säger jag bara. Det känns som att jag bara blir svagare och svagare ju mer jag går på det passet. De flesta övningar vi gör går att göra i tre olika svårighetgrader och jag fick göra på den lättaste på nästan alla övningarna. Ändå var jag helt slut när det var klart. Idag promenerade jag även till jobbet. Det var nämligen så att igår pratade vi om tomten varpå Lotta frågade om jag hade varit snäll så att jag skulle få några julklappar. Mitt svar blev då att jag inte behöver vara så snäll eftersom jag bara har önskat mig ett par gångstavar. Hela växelrummet blev tyst i ett par sekunder innan det haglade med kommentarer om att jag hade gått och blivit pensionär på gamla dar.  I alla fall så visade det sig att Hanne hade ett par stavar som hängt i kapprummet i flera år i väntan på att få bli slängda eller skänkta, så jag fick dem. Tack Hanne! På så vis fick jag mina stavar som jag promenerade till jobbet med i morse. Jag kände mig lagom nördig där jag gick längs Tylösandsvägen i tre-kvarts-byxor och stavar när det var minusgrader. Det var till och med en liten tant som stoppade mig och frågade om jag inte frös om benen. Jo, det gjorde jag lite men jag höll ett bra tempo så det var ganska lugnt. Nästa punkt på inköpslistan är i alla fall ett par långa träningsbyxor samt riktiga promenadskor. Hurtigt ska det vara! Det har varit två riktigt härliga dagar på jobbet. Väldigt bra stämning och jag trivs som fisken i vattnet. Imorgon ska vi ses några tjejer från jobbet hos Sofie och äta sushi och dricka vin. Mycket mysigt!

Solen går upp, väcker världen till liv
Här inne tycks tiden stå still

Mycket svårare.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har varit en precis lagom produktiv dag. Den började lite långsamt med en långfrukost med mamma och sedan bar det av ut i skogen på promenad. Det var fantastiskt eftersom solen lös och vinden blåste friskt. Promenaden tog mig precis som igår till gamla huset för att fixa med det sista. Känns som att det här sista tar väldigt lång tid och innefattar ganska mycket jobb. Jag och mamma tömde i alla fall det som var kvar på vinden (förutom lite kläder) och två garderober. Efter det var vi redo för lunch så vi körde till det nyagamla huset och åt och jag duschade och gjorde mig iordning för min bibblan-dejt med Lovisa. Det är mycket svårare att vara effektiv här eftersom här bor en katt som är fantastiskt söt och kelig så varje gång jag går förbi henne måste jag stanna och klappa lite på henne. Hon heter Maja. I alla fall så han jag med min synundersökning för körkortstillståndet innan jag mötte upp Lovisa för färden till Halmstad Stadsbibliotek. Så nu gäller det bara att skicka in de förbannade papperna. På bibblan hjälpte jag Lovisa med att plugga körkortsteori. Jag kommer faktiskt ihåg väldigt mycket ändå. Det känns bra. Hoppas att det känns bra för Lovisa med. Lycka till honey! När jag kom hem fick jag reda på att min lillebror fick MVG på fysikprovet som jag hjälpte honom att plugga till. Stolt storasyster är jag! Alltså fick jag hjälpa honom att plugga inför matteprovet han ska ha i veckan resten av kvällen. Jag tror att det kommer gå bra för honom för han löste alla de svåra uppgifterna med min hjälp trots att jag fattade noll. Imorgon ska jag till doktorn, hjälpa mamma, luncha med Alex (hoppas jag för jag har inte pratat med henne idag men vi bestämde det i lördags) och sedan jobba. det känns som jättelänge sedan jag jobbad men det var faktiskt i fredags. Ska bli kul.

I don't mind



Ladan och lillstugan från skogen.


Min promenadstart.


Där skogen tar slut.


Jansabryggan som byggdes av min farmors farfar 1899.





En sväng.


Bredvid fårhagen


Stenstrand.


Snart i Sandhamn.


Det är viktigt att hålla koll på höger och vänster.


Seriöst plugghäng i bibbaln.

Själva flytten.

Kategori: Gamla inlägg

Efter en hektisk helg sitter jag nu i mitt nya rum. Själva flytten har gått bra men alla är möra och trötta. Farmor bor här två veckor till så det är lite trångt men sovrummen och köket är fullt utrustade i alla fall så vi klarar oss galant. Våra grejer från det gamla huset fyllde två garage plus matsalen så det blir ju lite att ta tag i senare men det är ju också det roliga. Inredandet. Vid jul lär väl det mesta vara på plats i alla fall. Jag har tagit mig tid till två komma fem promenader idag. Det är helt underbart att bara kunna kliva ut genom dörren och vara på promenadstråket. Den första tog jag i morse efter frukost. En lagom omväg via grötvik och klipporna fram till gamla huset. Där blev det lite slutpackande och dessutom klippte jag gräset och städade på altanen. Den andra promenaden blev på eftermiddagen då Wibban kom förbi och gjorde mig sällskap i höstsolen. Mycket trevligt och jag tror att det jämnade ut att jag åt chips igår kväll. Den halva blev på kvällen då jag och mamma bara tog en snabbpromenad runt kvarteret och kollade in vårt nya hood. Vi kommer definitivt att trivas här. Imorgon ska jag och mamma börja dagen med ännu en promenad och sedan blir det till att packa upp och packa upp. Vid tre sedan ska jag in till stan för ännu en bibblan-dejt med Lovisa. Life is good.

What am I to you?


Okej, tänk nya kuddar, nytt golv...


...vitt skrivbord...


vit TV-bänk + smal bokhylla + matta. Det är i alla fall så jag tänker.


Självklart ska min stora guldspegel och lite annat från min lägenhet också in men det får bli ett senare projekt eftersom det just nu står väldigt bra i Bi-huset.

Alla tavlor.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har jag sovit, varit en timme hos farmor och sedan tränat med Lovisa. Det var det jag hann med innan jobbet. Träningen behövs verkligen. Både jag och Lovisa tog oss nog lite vatten över huvudet ännu en gång. Vi började med en promenad på 40 minuter i stan och sedan cyklade vi 10 minuter på gymmet innan det var dags för den riktiga träningen; Core rumpa lår. Fy farao sägar jag bara! Men som sagt så är det ju det vi behöver träna också. Dock kanske promenaden och cyklingen kan flyttas till ett annat tillfälle nästa gång. Jag pratade lite med min kostrådgivare idag och han håller i ett pass som heter cross challenge som låter helt fruktansvärt men jag är lite sugen på att prova. En utmaning. Imorgon går flytten på riktigt och på lördag sover jag första natten i nyagamla huset. Det känns inte riktigt som att det kommer gå som smort för det är mycket som ska flyttas. Mamma hade plockat ner alla tavlor från väggarna när jag vaknade idag. Det såg väldigt konstigt ut. Väldigt tomt. Men de som ska flytta dit verkar trevliga och jag hoppas att de får det lika bra som vi har haft det.

Make me swirl
Like a tiny little pearl

Längst in.

Kategori: Gamla inlägg

Suit up! Ja, det var idag! Jag körde en lite egen variant men jag är nöjd. Idag har jag packat alla mina kläder och allt annat jag har i skåp och lådor i mitt rum. Det är alltid kul att gå igenom vad man har. Det var inte länge sedan jag flyttade dit alla grejerna men ändå har jag glömt vad jag hade lagt längst in. Jag hittade bland annat min klänning som mamma sydde upp till mig till nyårsafton 05/06 och jag kunde ha den. Om två kilo sitter den som den satt då. Helt underbart. Jag hittade också min kimono från japan som fick bli mitt frukostplagg. Jag har ingen pyjamas-suit som Barney så den fick duga. Lovisa och jag har kommit på att vi förmodligen behöver träna lite muskler mer och kanske öka träningen till tre gånger i veckan generellt. Jag vet inte riktigt hur det ska hinnas med men det får gå. Jag och Alex gick i alla fall en romenad längs havet idag så lite motion har det blivit. Imorgon går första flyttlasset till nyagamla huset. Det kommer att bli en spännande men jobbig helg.

I was a spoiled child
and I am fighting every bloody day
to change my ego mind



Morning suit


Day suit




Olssons skafferi.

Kategori: Gamla inlägg

Nu börjar jag bli frisk igen. Var på aerobic dance med Seniorita Lovita idag och det var underbart. Dessutom svarade jag på 525 samtal i växeln idag. Det är nytt reckord för mig så jag är nöjd. Nu är det ju inte kvantiteten som spelar roll i mitt jobb men ändå klapp på axeln. Igår joggade jag för första gången på länge. Okej jag joggade bara ett varv runt slingan och gick två men det var faktiskt för att min hals inte klarade mer och jag är ändå nöjd med att jag gjorde det. Efter det var jag en sväng på vårdcentralen och maxi och K-rauta. Trots att jag hämtade mina stövlar hos skomakaren på Maxi var ändå det trevligaste att hälsa på Alex på jobbet på K-rauta. Min lilla cykeltur avslutades i stan där jag mötte upp Seniorita Lovita för lunch och lite shopping. Jag handlade för massor på Make up store och sedan åt vi på Olssons skafferi. Sjukt god buffé. Kaerlighed! Efter lunchen blev det jobb hela kvällen. Jag tänker mycket på min lilla Toe som just i denna stund är i Indien och har the time of her life. Jag är imponerad och livrädd! det finns mycket märkligt folk i Indien har jag hört. Men hon får göra precis vad hon vill så länge hon kommer hem igen! Jag har hittat en massa gamla bilder på datorn och blir lite nostalgisk. Jag hade kanonkul under min fjortistid. Jag har absolut kanonkul nu med men när jag tittar på bilderna minns jag det lite mer. Imorgon är det International Suit Up Day och jag kommer lätt att dressa mig i min finaste suit för alla olika besyr jag ska ha för mig imorgon. Endast för att jag är awesome!

My toes just touched the water


Hämtad här.


--NOSTALGI--



Det här var jag.


På Jarlen i nian.


Innan Madison.


En annan kväll på Madison.


En vanlig dag.


På ytan.

Kategori: Gamla inlägg

Jag har varit sjuk i några dagar nu och samtidigt jobbat väldigt mycket. Det tär lite på en. Jag känner mig inte riktigt som mig själv men jag börjar sakta men säkert komma tillbaka. När jag har tid över brukar jag bli lite djup fastän det bara skrapar på ytan. Sådan är jag idag och detta blev resultatet. Jag är otroligt fantastiskt nöjd och jag är säker på att jag kommer att tjäna en massa pengar och bli berömd nu när jag postar dem på min blogg. Ball.

Look in to my calendar















Älskade aerobic.

Kategori: Gamla inlägg

Idag har jag varit dubbelt duktig. Jag började dagen med att cykla till Alex för att promenera en timme vid nissan. Därefter blev det mat och lite extra prat. Bland annat om resor. Klockan 12 var det dags för jobb och det flöt på bra. Det är skönt att jag bara jobbar dagspass denna veckan. Josefin var där för sin andra dag på upplärningen. Det ska bli kanonkul att hon ska jobba hos oss. När jobbet var slut cyklade jag till TK för mitt älskade aerobic dance. Lovisa kom med någon lam ursäkt om att hon skulle övningsköra eller vad det var. Dåligt dåligt! Jag hade bestämt att jag skulle ta det lite lugnt eftersom jag har fått ont i halsen men det går ju inte när man väl är igång. Det var ny koreografi idag och den var superkul. Lite väl porrig för aerobicsalen kanske men riktigt kul. Dock känns det verkligen i halsen nu. Huu jag vill inte alls bli sjuk. Särskilt inte eftersom jag ska till Göteborg och min finaste Linn på fredag. Ska bli så mysigt! Imorgon börjar jag nio så då har jag ju lovat mig själv att jag ska promenera dit så så får det bli.

Late one cold and stormy night


På en bro över Nissan.


Under en bro över Nissan.





En sväng.

Kategori: Gamla inlägg

I fredags var jag på min andra jobbfest i mitt liv. Den första var när jag var 18 och hade jobbat tre gånger på Mårtenssons. Det blev en spännande kväll. Tydligen kan landstingsmänniskor också vara wild and crazy. Kvällen var otroligt lyckad, mycket tack vare Nina som bjöd hem mig till henne innan festen för lite fördrink. Där fick jag träffa hennes underbara familj. Sötare ungar får man leta efter. Efter middagen på Tylöhus åkte jag, Nina och Susanne in till Bond och skakade lite rumpa. I lördags var jag lite slö men jag och mamma pallrade oss upp och mötte Fridas möhippagäng vid slottet. Det var så kul att träffa henne igen och hon var sötare än någonsin. Det ska bli alldeles underbart spännande att få gå på hennes bröllop i november. Mitt allra första bröllop. Efter det kommer jag inte riktigt ihåg vad jag gjorde, jag tror att jag sov. På kvällen kom mina kusiner och farmor hit och åt mat och sen tittade vi på tre filmer. En riktigt skön lördagkväll. Igår ringde Linn precis när jag vaknat och tog med mig till stallet. Jag ryktade och mockade. Sedan gick jag, medan Linn red hästen, en promenad på galgberget. Innan vi åkte hem fick jag också rida lite inne i ridhuset. Det gick galant, typ. Efter det åkte jag till farmor och målade skåp i det nya köket. Vi har sparat två skåp från det gamla köket och insidan på dem ska vara blå för det har de alltid varit. Köket är alldeles snart klart och det är sjukt snyggt om jag får säga det själv. På kvällen delade jag med mig till Sofia av vårt svenska kulturarv: Sällskapsresan. Den är helt underbar. Idag började jag dagen med att gå in till stan och plugga på bibblan. Det var ganska mysigt faktiskt. Jag mötte Wibban inne i stan på lunchen och vi åt på Bar Mezzo. Jag beställde skaldjurssalladen men den var slut så ville jag ha Caesarsallad med extra morötter och då blev han som jobbade bakom disken helt ställd. Han kunde för sitt liv inte förstå att någon skulle vilja ha morötter till Caesarsallad men tillslut fick jag min vilja igenom och det var kanongott. Precis när jag skulle gå tillbaka till bibblan ringde mamma och sa att hon var på väg ut mot Söndrum så då bestämde jag mig för att följa med och åka hem istället. Det var nog inte en särskilt god idé för väl hemma powernappade jag på soffan lite för länge. Efter det kom Sofia och vi fikade på Kesella och hallon. Eftersom Sofia åker hem imorgon passade vi på att ta en sväng ner till klipporna och Grötvik. Det var otroligt vackert och det blev många fina foton. Kvällen bestod av Top Model och Svenska New York-fruar (som inte alls är lika underhållande som Hollywoodfruar) och efter det hamnade vi på comedy central. Där var en riktigt klyftig komiker, John Heffron, som beskrev mig på pricken. Okej ibland är det omvända roller men ofta tycker jag att rollen som the "we-got-to-go-girl" stämmer rätt bra in på mig. Ingen är någonsin god nog till mina fina flickor. Imorgon blir det power walk med Alex på morgonen och sedan jobb och till sist aerobic dance. Härligt!

Yellow


Sötaste Frida som fick en näbb för att hon var min mammas och pappas brudnäbb när de gifte sig.

Prins Bertils.

Kategori: Gamla inlägg

Igår var jag ledig. Det kändes som en evighet sedan fast än det inte alls var särskilt länge sedan. En härlig dag med fika på stan på dagen och Kåren med Alex på kvällen. En mycket lyckad dag och natt. Dock var som vanligt ett av våra mål att vi skulle träffa nya människor. Vi träffade visserligen nya människor på förfesten men väl inne på stället pratade vi bara med dem och sen annat folk som vi redan kände. Det var kul så klart men uppdrag ej slutfört. Idag har jag mest sovit för att ladda inför natten. Jag var hos distrikssköterskan också och jag har gått ner över 5 kg och minskat mitt midjemått med 9 cm på en månad så jag är så glad så att jag kan spricka! Helt underbart! Imorgon är det full fart igen. När jag vaknat ska jag gå en sväng kring Prins Bertils stig och sedan är det bara att göra mig iordning inför kvällen. Det väntas personalfest på Hotell Tylöhus. Ska bli riktigt trevligt.
Stronger than Jesus


Innan hos Alex.


Glatt partygäng!


Kåren