Camilla

Mitt liv och lite till

Väldigt effektiv.

Kategori: Gamla inlägg

Jag var faktiskt duktig igår, och halvduktig idag. Igår var jag och Maddesträv i Halmstads fina stadsbibliotek och pluggade. Vi hade i och för sig ganska lång lunchrast på Bar Mezzo men det var välförtjänt. Sen var jag och mamma på aerobic på TK. Det var riktigt kul. På kvällen sen var jag inte så duktig. Då kom pappas kusiner och vi spelade rummy med sex personer. Det var inte det lättaste. Hade man inta lagt ner efter att tre pers lagt ner var man körd. Det fick Lina och jag erfara. Tur att jag vann på annandagsrummyn för den går inte att toppa. Det blev i alla fall mycket chips, cola och godis. Men det var gott. Nu sittar jag i bibblan igen och har faktiskt varit väldigt effektiv i två timmar. Det får räcka för idag. Snart ska jag och Alex luncha i stan och sen ska vi kanske ta oss en sväng ner till Båstad eller vad det nu var och kolla på nyårsblåsor. Jag tror att detta nyåret kommer att bli kanon och 2009 kommer att bli det bästa någonsin. Det är faktiskt ett väldigt fint bibliotek vi har. Jag var så skeptisk till den stora satsningen när den gjordes men jag börjar tycka  att det faktiskt är värt det. Okej, trädet som står i mitten som kostade 100 000kr som ändå kommer att dö i brist på solljus tycker jag fortfarande är waste of space and resources men utsikten vid Nissan är kanon. Så rogivande och inspirerande. Jag tycker om mitt Halmstad. Även en kall, grå och molnig decemberdag som denna.

Men vad behöver man mer
än att lugnt ta del av allt som sker

Några glas.

Kategori: Gamla inlägg

En kväll med Lovalisan igår. Det är alltid lika roligt. Det blev mycket prat, särskilt efter några glas vin. Då kom vi in på de riktigt djupa samtalsämnena. Härligt att göra det ibland. Det var Morfars för hela slanten med en liten sidostickare på en förfest emellan med Lovisas kusin Emelie. Mycket trevligt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att hela kvällen var kul och trevlig. Den kunde ju inte bli annat. Idag har varit ännu en slödag. Men imorgon ska jga ta tag i mitt liv. Jag och Maddsträv ska förmodligen till bibblan och plugga och sen ska jag träna med mamma på kvällen. Duktigt. Vi får se hur det blir med det.
Baby, sometimes love just ain´t enough

Svensson leder.

Kategori: Gamla inlägg

Nu är julhelgen över. Och visst fick jag min julstämning trots allt. I måndags när jag först kom tillbaka till Halmstad var det grötmys hos Paulila. Det kändes precis som vanligt att träffa alla igen så det var kanonhärligt. Vi hade alla köpt en varsin julklapp som vi lottade ut och jag fick det som Paulila köpt i Shanghai, ett fantastiskt fint armband. Jag funderade på om jag skulle ge bort ett bokstöd (en stor sten) och en bok men med facit i hand  så var det bättre att jag gav bort rödakorsetbrochen från MQ. Det blev Madde som fick den. Sen på tisdagen var det som alltid lillejulsfirande med Anderssons. Det var bara Jonas och Sofie som saknades (och Martina men hon har inte varit med innan). Vi gjorde julklappsspelet och jag vann en badmössa som ser ut som en tvättmaskin och en gammal räkning som ska betalas. Finfint. Sen var det så klart julafton. Det var mysigt men ganska kortvarigt. Vi är på något sätt i en sorts mellanfas tror jag. Jag och Adam är för stora för tomten och de gamle börjar bli för gamla för att orka med. Men men. Jag fick i stora drag en soda stream och pengar, mycket lyckat! Jag och Mange tog en promenad i julnatten och det var mycket trevligt. Sen var det dags för grand finale, det som vi väntat på hela året; Juldagen! Trots alla förväntningar och förhoppningar blev faktiskt kvällen precis som jag ville ha den. Jag hade skitkul och stämingen var på topp. Jag träffade mycket folk jag kände ute och fick samtidigt spendera kvällen med dem jag tycker mest om. Igår var det annandag jul och som vanligt släktmiddag hos farmor. Det var riktigt trevligt och dessutom vann jag femiljerummyn för andra året i rad, och året dessförinnan vann Adam så familjen Svensson leder stort mot familjen Jansson, och även i kampen mellan kvinnor och män i min släkt leder mitt lag i ich med att jag vann och Lina kom tvåa. Idag ska jag åka ut någonstans och gå en långpromenad med mamma, sen blir det plugg och sen blir det nog lite party ikväll med.
My dream is to fly over the rainbow so high

En spökstad.

Kategori: Gamla inlägg

Nu är det inte lång tid kvar till min tretimmarsbussresa hem till Hammsta! Campus är verkligen helt dött. Det känns som en spökstad när man vandrar runt. Jag mår bättre idag i alla fall. Jag har sovit länge och tagit det lugnt och nu ska jag bara packa det sista. Hermis har redan gett sig av. Ikväll blir det grötmys med flickorna mina och imorgon är det lillejul. Frågan är om jag måste komma hem för att få julstämning eller om det är så att den försvinner när man blir äldre. Den känns inte av än i alla fall. Fast jag och Hermis hade julmys igår med pepparkakor, julmust, chips och mölk.
That's not my name

Komma hem.

Kategori: Gamla inlägg

Idag är ingen bra dag. Det kan bero på att det blev en lång festkväll igår men det är en annan känsla än bakfylla som som känns i min kropp. Jag kan inte sätta fingret på det men bra känns det inte i alla fall. Det ska bli skönt att komma hem. Jag behöver nog en paus från campuslivet, det har varit mycket nu på senaste. Jag känner att jag inte riktigt kommit in i julstämningen än. Fast idag slumrade jag till Grinchen så då blev det lite bättre. Nu ska jag och Hermis gå och panta pet-flaskor. Vi får se om vi kommer iväg innna affären stänger.

Freestyler

Brunstig man.

Kategori: Gamla inlägg

Ännu en fantastisk jobbarkväll på Sivans. Det är faktiskt riktigt roligt. Den här gången hände det inte några speciella skandaler dock. Lokalen var full och gästerna var fulla men äbdå var det en väldigt lugn kväll. Det var i och för sig väldigt mycket glas på dansgolvet och det blev inte bättre av att Johan (som egentligen ska föregå med gott exempel) tog min sopskyffel och hällde ut allt glas jag sopat upp på dansgolvet igen. Det är faktiskt inte så kul att behöva stå där längre än nödvändigt med någon bruds alldeles för korta kjol som guppar upp och ner framför ansiktet på en eftersom man knuffar på henne för att hon ska gå bort men hon är för packad att hon tror att det är en brunstig man som vill jucka sig mot henne. Jag vet att brunstig inte bör användas i den meningen men så är det. Då var det ur världen. Efterstädning och delikat köttfärssås a la Kocken blev det ett dopp i badtunnan och en sväng i bastun. Det blir ju rätt sent (eller tidigt?) vid sådana tillställningar så det var jobbigt att ta sig upp även idag. igår var en mysdag med film, juridik och sen film igen på kvällen. Och gott sällskap förstås. Idag har jag pluggat hemma, sen i bibblan med en reovisning, sen handlat, sen lagat mat, sen pluggat igen och nyss har jag gjort fika till VKs möte på onsdag. Synd att jag ska jobba på Pudas och inte får vara med och äta av det goda. Jag har faktiskt julbakat. Jag gjorde det till Sista Brefvet förra året och nu gjorde jag det till mig själv och till VK. Jag kommer nog att bjuda några andra också för man ska ju dela med sig av det goda. Imorgon är det total heldag med juridik. Seminarium från 10-14 och sen bibblan. Kul jul. Nu ska jag läsa lite om upphovsrätt tills det att jag somnar. Det går nog ganska fort.

Thunder only happens when it's raining

Sanskijs födelsedag.

Kategori: Gamla inlägg

Efter en hel dags (8-16) slit på bibblan med juridikinlämningen blev det dags för välförtjänt party. Vi vandrade runt på en massa olika ställen men allt började hos J.Lind för att fira Sanskijs födelsedag (som egentligen är idag). Där åt vi tacos som var delicious (som alltid). Sanskij fick en lite present av oss (som egentligen var en present till oss själva), det var en luftrengörningsspray. I say no more. Sen gick vi vidare till nästa födelsedagsbarn, Marc T, som firades hemma hos Micke. Det var mycket trevligt folk men det blev lite kaos så vi drog vidare hem till Gabbe. Vi gick också och hämtade ÖG-folket på Sivans efter after schoolen. Då var vi också och inspekterade Eriks lägenhet medan han bytte tröja (man får inte ha på sig jobbartröjorna när man går ut). När vi hade varit hos Gabbelito ett tag så gick vi till Stallet och shakade loss på dansgolvet. Trots kaos blev kvällen riktigt lyckad till slut. Idag har vi (vi = jag, Majsan och Hermis) varit på brunchen på Sivans, mycket gott. Sen var vi på bibblan och var effektiva och mycket fnittriga. Och nu har vi varit på Max och ätit, mycket gott det med. Ikväll är det Sivansjobb som gäller. Hoppas att det blir lika mycket skandaler som i onsdags. Fast det är inte kul om någon gör sig illa. Sen blir det badtunnan en liten stund i alla fall.

Jag vill ha dig nu, som jag hade dig förut

En mackgrill.

Kategori: Gamla inlägg

Då har jag (Märta) alltså toastat för första gången i mitt liv. Och nej, jag menar inte att jag använt en mackgrill för det har jag gjort innan. Men det var kul. Jag hade i alla fall roligt och jag och Calle, eller jag menar Torbjörn, skötte oss som vi skulle. Dock tycker jag att det var en ganska tough crowd men men. Jag var nykter eftersom det stundade Sivansjobb efter men det var rätt skönt. Synd bara att missa ännu en förfest med girlsen. Men på tentafesten då smäller det vill jag lova! Sivansjobbet var riktigt kul. Först fann jag en vän i min fina naken-hamster. Han var fin. Sen stod jag, Erik, Maja och K-O för underhållningen i nederbaren. Vi hade dock ingen publik men hade det funnits en hade den blivit förundrad. Efter det stod jag i garderoben och då var det fullt ös. Inte en lugn stund vilket var rätt härligt. Sen sista timmen hade jag kassan och då började det hända grejer. Först kom det en tjej vinglandes som han precis utanför ytterdörren innan hon lade en rosa megaspya. Tur att det inte var något folk där då och Josse var företagssam. Sen kom det en annan tjej som hade halkat på golvet och slagit i hakan så att det var ett stort jack. Sen var det två tjejer (tjejerna är värst alltså) som försökte komma in på samma leg med 15 minuters mellanrum men det genomskådade Sofia direkt. Och sist men inte minst var det ett fjantigt slagsmål i kön ut som killarna stod för. En trevlig kväll helt enkelt. Nej men det var faktsikt rätt kul. Idag har det varit plugg och plugg på schemat. Det har gått ganska bra. Framåt i alla fall. Nu är jag nyss hemkommen från en hockeymatch men Campus Suspensoarer, aka C-susp. Faktiskt riktigt kul. Nu vill jag bara åka skridskor, det var så längesedan nu! Hoppas att det blir en kall vinter så att i alla fall golfbanesjöarna fryser så det kan bli lite hockey även för min del. Upp klockan sju imorgon så att vi hinner få ett grupprum i bibblan, jippi! Sen blir det fest!
So what, I am a rock star

Oavsett när.

Kategori: Gamla inlägg

Nu är det jul igen. Eller ja, nästan. Det har varit första advent i alla fall. Dock känner jag inte riktigt av någon julstämning än förutom min fina julstjärna som har hängts upp i vårt vardagsrumsfönster. Det kanske blir bättre efter julsittningen imorgon. Fast just nu känner jag mig bara nervös inför toastningen. Men men det får gå som det går. Det är mycket upp till publiken också så jag hoppas att dem är på gott humör. Det som gör allt lite trisstare är att Majsan, hermis och jag (vi som brukar vara väldigt bra på att hålla uppe ljudnivån) måste hålla oss nyktra eftersom vi ska jobba på Sivans direkt efter. I och för sig tror jag inte att de resterande 52 gästerna kommer att ha några som helst problem med att föra oväsen så det ska nog gå vägen. Men nervöst är det ändå. Jag håller på att ställa om min dygsrytm nu. det betyder att istället för att sova tills jag vaknar (vilket har blivit till ca 11 de senaste dagarna) ställer jag klockan på innan 8 (i måndags faktiskt 06.30) och tvingar mig upp oavsett när jag somnade. Jag tror att det är effektivt och jag kommer nog att bli piggare av det så småningom mende senaste två dagarna har jag vandrat runt som ett överkört skeppsvrak. Jag har en känsla av att det inte kommer att bli bättre imorgon men men jag får handskas med det då. Jag har trots min trötthetstrans lyckats snappa upp en del (tro det eller ej). Det ena är "Pastor Green: Din orgasm i vardagen". Det är egentligen inte meningenatt det ska sitta ihop (tro DET eller ej) utan Pastor Green är en pastor som har uttalat sig om sin tolkning av vad bibeln säger om homosexuella (en missanpassad pastor som dessutom gick fri, helt sjukt) och Din orgasm i vardagen kommer från en radioreklam som Majsan hört. Den skulle tydligen marknadsföra en viss Damtidning. Jag undrar om det är en man som kom på den idén. I alla fall så var kombinationen hysteriskt rolig efter fyra timmar i ett grupprum i bibblan när vi skulle kunna hitta på vad som helst för att slippa försöka fokusera på juridik. Alltså blev det en fantastiskt fin konversation på stalkerbook istället. Det andra jag har snappat upp är att dte är många på universitetet som är arga på sina föreläsare och examinerare. Vad händer universitetet? Skärpning! Eller så kanske det bara är den tiden på året. De allra flesta (även jag) känner sig lite tråkiga och deppiga utan någon anledning förutom vädret. Tur att det snart är jul så att vi kan glädjas åt kristi födelse och allt annat kul.

Chestnuts roasting on an open fire